Drama medicală “Doc – În mâinile tale (Doc Nelle tue mani) revine la AXN cu sezonul doi din 6 octombrie și va fi difuzat în fiecare joi seara, de la ora 21.00, cu episoade duble.

Serialul Doc – În mâinile tale, cu Luca Argentero ( Eat, Pray Love) în rol principal, este inspirat din povestea reală a doctorului Pierdante Piccioni, care și-a pierdut memoria ultimilor doisprezece ani în urma unui accident și care este cunoscut în Italia ca “doctorul Amnezie”.

Doctorul Andrea Fanti este unul dintre cei mai buni medici interniști din Italia, autoritar și încrezător, dar care are o relație impersonală, chiar detașată față de pacienții săi.  În urma unui traumatism cranian supraviețuiește, dar își pierde amintirea ultimilor doisprezece ani din viață. Fără amintiri, Andrea se trezește într-o lume necunoscută, în care cei dragi au devenit brusc străini, relațiile noi sunt uitate și triumfurile sale medicale sunt aproape pierdute. Spitalul este singurul loc în care se simte cu adevărat acasă și unde, pas cu pas, începe să își reconstruiască viața, întâi ca pacient, apoi ca soț, tată și, în cele din urmă, ca medic.

Finalul primului sezon îl găsește pe doctorul Fanti prins între cele două femei din viața sa – Agnese, fosta soție, pe care încă o mai iubește și de care nu își amintește că a divorțat, și Giulia, rezidenta și iubita sa, de a cărei existență a uitat.

Echilibrul fin pe care doctorul Fanti l-a câștigat cu greu, atât în activitatea sa din spital, cât și în relațiile cu cei apropiați, este complet dat peste cap de pandemia COVID-19, care a lovit din greu întreaga Italie, în debutul sezonului doi.

Noul sezon nu se va concentra pe impactul imediat al pandemiei și perioada critică de la începutul acesteia, ci va explora mai mult revenirea la noua normalitate, eforturile medicilor de a se ocupa, cu multa empatie, de pacienții care au nevoie de un diagnostic și de cel mai bun tratament.

În această călătorie spre o nouă realitate, viitorul întregii secții de medicină internă este în joc și Doctorul Fanti va trebui să-și apere echipa și metoda de lucru axată pe medicina narativă și relația empatică cu pacienții, întrucât noul șef este setat să transforme departamentul într-un centru care să prevină viitoare pandemii.

Întrucât acesta nu se lasă înduplecat, Fanti realizează că are o singură șansă să-și salveze rezidenții și pacienții: să înceapă recuperarea medicală și psihologică pentru a-și relua vechea poziție.

Doc – În mâinile tale este o co-producție Luxe Vide și Rai Fiction, producători executivi fiind Jan Michelini (Devils, Medici), Daniele Passani (Medici) și Corrado Trionfera (Medici).

Matilde Gioli, Sara Lazzaro, Gianmarco Saurino, Simona Tabasco, Pierpaolo Spollon și Alberto Malanchino își reiau rolurile în noul sezon, care a avut premiera în ianuarie 2022 în Italia, pe Rai 1, fiind extrem de așteptat de publicul din peninsulă. Mai mult, în cadrul prestigioaselor premii Nastri D’Argento, serialul a fost recompensat cu premiul pentru cea mai bună “dramedie”, în timp ce Luca Argentero a primit trofeul pentru cel mai bun actor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.