Focus Sat TV începe difuzarea celor mai recente trei sezoane (6,7 și 8) ale serialului „Spirala crimei” (Spiral/ Engrenages), producție Canal+ Original, din 12 septembrie, ora 22:00. Serial polițist cu accente psihologice, plin de acțiune și adrenalină, „Spirala crimei” urmărește atât activitatea profesională cât și viața privată a ofițerilor de poliție din Paris și a avocaților și judecătorilor de la Palais de Justice, difuzat luni și joi de la ora 22:00, câte două episoade în fiecare seară.

Serialul aduce în prim-plan criminalitatea și justiția, prezentate din diferite perspective, cea a polițiștilor, a judecătorilor și avocaților, ideea centrală urmărind numeroasele fațete ale sistemului judiciar francez prin ochii oamenilor din sistem reprezentați de personaje memorabile. Laure Berthaud (Caroline Proust) are funcția de căpitan de poliție și este puternică, hotărâtă și implicată total în meseria ei. Nu se ferește niciodată să-și asume riscuri, iar abordarea ei i-a adus în probleme în trecut. Gilou (Thierry Godard) este colegul lui Berthaud, prieten apropiat și aliat, un tip de polițist dur, ale cărui metode și stil de viață nu sunt întotdeauna cele mai ortodoxe. El are antecedente de dependență de substanțe ilegale. Josephine Karlsson (Audrey Fleurot) este tânără avocată talentată și extrem de ambițioasă, care este hotărâtă să ajungă în vârf cu orice preț. Fără scrupule, ea lucrează adesea la cazuri dificile pentru a avansa în carieră, chiar dacă uneori îi este afectată reputația. Judecătorul Francois Roban (Philippe Duclos) este un judecător intransigent și extrem de riguros. El aplică legea cu meticulozitate, dar dedicarea cu care luptă împotriva criminalității creează uneori disconfort la niveluri înalte.

„Spirala crimei” este un serial longeviv, cu personaje și intrigă puternice, care a adunat de-a lungul timpului mulți fani, de aceea sezonul 6, lansat după doi ani de absență de pe micile ecrane, a fost primit cu mult entuziasm de către public. În episoadele acestui sezon regăsim protagoniștii pasionați de munca lor, dar care au o viață personală dezordonată. Printre acestea, muncitoarea Laure și durul Gilou, care formează o alianță puternică pentru a încerca să-și ascundă greșelile. În arenă pășește cu încredere și Joséphine, avocata nemiloasă și interesată doar de bani. Drumurile lor se vor insersecta când este descoperită o bandă criminală ce lucrează în colaborare cu polițiști corupți.

Al șaptelea sezon expune în continuare aspectul procedural al poliției și, încă o dată, o infracțiune simplă se extinde din ce în ce mai mult și dezvăluie corupție și rețelele criminale complicate. Personajele încearcă să se mențină pe linia de plutire, iar Gilou și Laure sunt readuși împreună de către un dublu asasinat într-un restaurant chinezesc situat în cartierul Belleville. Una dintre victime este un apreciat fost superior al echipei. Obstacole neașteptate aduc pentru cei doi o dilemă: să renunțe la adevăr sau să trădeze instituția pe care au slujit-o cu fidelitate.

În ultimul sezon „Spirala crimei”, al optulea, Laure și Gilou lucrează la investigații diferite până ce se dovedește că există o legătură între cazurile lor. Ei își unesc forțele din nou pentru a-și finaliza investigațiile expunându-se la tot felul de pericole. Încă o dată acțiunea se bazează pe Gilou și Laure care iau mai multe decizii neinspirate, în timp ce expun fața dură și nemiloasă a celui mai romantic oraș din lume.

Considerat de unele voci din industrie ca cel mai bun serial polițist francez, producția a primit de-a lungul timpului 23 de nominalizări la premii naționale și internaționale și a câștigat un Premiu Emmy la categoria “Cel mai bun serial dramatic”.

Ultimele trei sezoane ale serialului „Spirala crimei” vor intra în biblioteca VOD din Aplicația Focus Sat, alături de numeroase alte seriale europene de succes producție Canal+ Original, printre care se numeră „Ultimele pantere”, „Posedare”,  „Regele Varșoviei” „Planeta celor singuri”, „Pro și contra”,  „Paris Police 1900”, „Baron Noir”, „Pedagogul”, „ZeroZeroZero”, „Moscow Noir”, „Nox”, „Secretul celor cinci”, „Ai încredere în mine”, „Ostatici în subteran”, „Ani și ani”, „Klangor”, precum și sute de alte filme din catalogul FilmBox OnDemand, documentare premium National Geographic și History ș.a.

Cei care nu sunt încă clienți Focus Sat pot testa gratuit timp de 7 zile Aplicația Focus Sat.

Focus Sat TV este inclus în toate pachetele TV satelit Acces precum și în aplicația Focus Sat cu pachetele TV online Play TV.

Mai multe informații despre produsele Focus Sat pe:

Web: www.focussat.ro

Facebook: https://www.facebook.com/FocusSatRomania

 

Despre Focus Sat

Focus Sat, primul furnizor de servicii de televiziune digitală prin satelit din România, a intrat cu dreptul în casele românilor în 2004, cu misiunea de a le aduce bucurie și divertisment de calitate. Televiziunea digitală prin satelit Focus Sat reprezintă soluţia pentru un stil de viaţă modern, care răspunde cât se poate de bine nevoii actuale de diversitate și pune accent pe libertatea de alegere, calitatea şi fiabilitatea de înaltă clasă a tehnologiei pe care o promovează. Cu o atenție deosebită acordată unei experiențe de vizionare complete, Focus Sat și-a diversificat soluțiile de livrare de conținut cu o aplicație OTT de ultimă generație – Focus Sat App – care poate fi accesată de pe orice dispozitiv smart fix sau mobil, cu funcții interactive ce permit repornirea și reluarea programelor TV preferate sau acces la servicii video on demand premium. Focus Sat este o marcă înregistrată care aparține Canal+ Luxembourg S.à r.l. – unul dintre cei mai mari operatori Pay TV din Europa, din care mai fac parte următoarele branduri: Canal Digitaal și Online.nl în Olanda, TV Vlaanderen și TeleSat în Belgia, M7 în Germania, HD Austria în Austria, și Slovacia, Direct One în Ungaria, Skylink și FreeSAT în Republica Cehă.

SPIRALA CRIMEI – sezonul 6

EPISODUL 1
Direcția a 2-a a poliției judiciare (DPJ) este chemată la locul unei infracțiuni șocante: un trunchi uman a fost găsit într-un morman de gunoaie, în arondismentul 20. Comandantul Laure Berthaud, îngrozită că își pierde bebelușul prematur, decide să se întoarcă la postul de la DPJ mai devreme decât era planificat. Însă echipa a fost reorganizată și a câștigat mai multă autonomie în lipsa ei. Laure trebuie să-și găsească locul din nou și

să facă pace cu noul comandant, Arnaud Beckriche, care acordă echipei ei o săptămână, pentru a obține rezultate sau va transfera cazul Brigăzii Penale.

EPISODUL 2
Victima a fost identificată: Mercier era un tânăr ofițer din cadrul Brigăzii de Luptă contra crimei (BAC) din Clery-sous-Bois. El lucra sub conducerea inspectorului Herville, fostul șef al secției a 2-a DPJ. Echipa este și mai hotărâtă să rezolve cazul, deși Beckriche încearcă în secret să facă Brigada Criminală să preia conducerea. Josephine s-a simțit moartă pe dinăuntru, de la moartea lui Pierre. S-a săturat să se risipească în firma lui Vern. Ea este de acord să lucreze cu Eric Edelman la un caz de paricid. Între timp, Roban, slăbit fizic, anchetează un caz de la Vicii.

EPISODUL 3
Frații Camara au fost arestați. Sunt interogați. Josephine se trezește pe jumătate goală lângă Port de l’Arsenal. Nu-și amintește nimic, dar își dă seama că i s-a dat GHB și a fost violată. I se confesează lui Laure, care o încurajează să depună plângere. Ea refuză și merge în instanță pentru a-și apăra clientul, Thomas Veber, deși se află într-o stare psihică proastă. Între timp, Roban îl suspectează pe procurorul Machard că ar fi implicat în dosarul de la Vicii pe care îl anchetează.

EPISODUL 4
Gilou îi vorbește lui Laure despre cazul împotriva fraților Camara. La ordinul lui Josephine, poliția merge la fosta casă a lui Veber, căutând un ciocan care să-l incrimineze. Doctorul lui Roban crede că e prea slăbit pentru a munci. Laure și Gilou merg la casa unui informator ce are legături cu frații Camara.

EPISODUL 5
Cadavrul unei adolescente este găsit pe un șantier de la Adăpostul Clery. Laure și echipa ei se grăbesc la fața locului, dar ancheta este condusă de polițiștii de la secția din Seine-Saint-Denis, care îi țin la distanță. Conflictul izbucnește între Edelman și Josephine, în timp ce aceștia ocupă poziții opuse. Laure continuă să investigheze violul lui Josephine. Roban îi cere lui Machard ajutor în cazul Camara.

EPISODUL 6
De ce avea grijă neoficial Mercier de Justine, o fată minoră? Această întrebare îi chinuie pe Laure și pe oamenii ei. Ei se întorc la liceul victimei pentru a interoga colegii de clasă. Vern îi cere ajutorul lui Josephine într-un caz de concediere abuzivă. Josephine face totul ca să se renunțe la acuzațiile de viol. Laure nu poate înțelege această schimbare bruscă de atitudine.

EPISODUL 7
Deși refuză să depună plângere, Josephine nu vrea să-și lase violatorul să rămână nepedepsit. Beckriche ia în cele din urmă cazul Mercier în serios. El mobilizează întreaga echipă pentru a urmări doi polițiști posibil corupți de la Clery BAC. Între timp, Laure și colegii ei continuă să o caute pe Maria, o colegă de clasă a fetei care a fost găsită moartă la Adăpost. Herville află de la primarul din Clery că unul dintre oamenii lui i-a informat  despre raidul dintr-o tabără de romi.

EPISODUL 8
Frații Camara sunt din nou în vizorul lui Laure. Acum asociată cu firma lui Edelman, Josephine analizează cazul de la Vicii pe care Roban era pe cale să-l închidă. Roban se trezește încolțit. Mai multe indicii îi conduc pe Laure și oamenii ei la o companie chineză care ar putea face legătura între polițiștii corupți de la BAC și frații Camara.

EPISODUL 9
Cite des Fleurs se pregătește de luptă după moartea juniorului Camara. Înngrijorat că mama lui locuiește acolo, Calvi pune presiune pe Jolers, care încearcă să calmeze lucrurile. Beckriche și Herville sunt chemați la biroul prefectului: el nu vrea ca situația să scape de sub control în Seine-Saint-Denis. Echipa de supraveghere a lui Laure este retrasă la secție. Drissa Camara dă vina pe Jolers și Calvi. Herville încearcă să limiteze revoltele.

EPISODUL 10
Roban a fost neobișnuit de indulgent în cazul Bodin. Acest lucru se întoarce să-l bântuie când Josephine îl citează pentru a-l forța să dea socoteală pentru acțiunile sale, în public. Chemat și el în instanță, Machard caută o ieșire. Echipa lui Laure crede că a găsit indicii despre locul unde se află Maria. Drissa îl șantajează pe primarul din Clery pentru a face din tabăra Moliere un teren construibil, pe care și-l dorește pentru el.

EPISODUL 11
Fromentin este supărat de complicitatea evidentă a lui Laure și Gilou, simțindu-se exclus. El vede asta ca pe o trădare, în condițiile în care dăruirea lui față de echipă a făcut-o pe soția sa să-l părăsească și să ia copiii cu ea. Lațul se strânge în jurul lui Gilou, deși Laure a hotărât să-l acopere. Roban este, de asemenea, într-o situație dificilă. Lui Josephine îi vine greu să treacă peste dezamăgire, la audiere.

EPISODUL 12
Polițiștii corupți sunt arestați, implicați până în gât în ​​cazul Mercier, dar un viciu de procedură ar putea să facă totul să se prăbușească. Echipa lui Laure chestionează un medic care a fost radiat din registrul medical și care e posibil să fi adus pe lume copilul tinerei Justine. În aceeași zi, Laure trebuie să-și ia propriul copil acasă, care poate fi în sfârșit externat din spital.

 

SPIRALA CRIMEI – sezonul 7

 

Episodul 1

Comisarul de poliție Herville a fost găsit mort într-un restaurant chinezesc din arondismentul 13 din Paris. Gilou trebuie să-i dea vestea lui Laure, care se află într-un centru de recuperare al Poliției. Acum, comandantul secției, Gilou începe să investigheze cu Ali, un tânăr polițist, proaspăt ieșit din pregătire. Ei se găsesc implicați rapid în cazul unei spargeri care a mers prost și pe urmele unui tânăr de 15 ani, Ryan, un delincvent juvenil. Roban află că trebuie să se pensioneze în curând, dar reușește totuși să conducă ancheta în cazul Herville. Așteptând o pistă, Joséphine se luptă cu viața în închisoare.

Episodul 2

Gilou acceptă să lucreze din nou cu Laure. Trebuie să-și găsească locul acum, că Ali și Gilou sunt o echipă. Cel mai important este să-l găsească pe tânărul Ryan și gașca lui. Edelman face tot ce poate pentru a o scoate pe Joséphine din închisoare.

Episodul 3

Ryan nu spune tot adevărul, așa că Roban decide să-l închidă. Rapoartele de la spargere conțin urme de canabis și polițiștii îl leagă de un traficant de droguri dintr-o zonă de locuințe învecinată. Între timp, Laure descoperă că Wang a fost unul dintre informatorii lui Herville. Joséphine se împrietenește cu colega ei de celulă, Lola.

Episodul 4

Pe urmele unui mesager care transportă bani murdari din droguri, Laure ajunge în Aubervilliers, într-un depozit al unui magazin chinezesc. Acolo, Departamentul de Poliție Regională Nord – Est Paris – Direcția a 2-a – descoperă o vastă operațiune de spălare de bani. Laure, încă fragilă, pierde custodia copilului, în favoarea lui Brémont. Audierea lui Joséphine în fața judecătorului reafirmă încarcerarea ei.

Episodul 5

Direcția a 2-a încearcă să descopere rolul lui Fouad în operațiunea de spălare de bani (Fouad este fratele mai mare al lui Ryan). Pentru a înțelege mai bine operațiunea, Beckriche îl cheamă pe Lebrion, fostul său mentor la Brigada de Fraude Financiare. Laure și Gilou îl arestează pe Pierre Solignac, un client care a livrat numerarul, cu riscul de a alerta rețeaua de spălare a banilor. Edelman presează pentru reconstituirea crimei, crezând că o va ajuta pe Joséphine.

Episodul 6

În timp ce operațiunea de spălare a banilor strânge rândurile și Direcția a 2-a trebuie să predea cazul Brigăzii de Combatere a Fraudei Financiare, echipa ocolește procedura pentru a-l identifica pe David Cann, un consilier financiar care este implicat. Acum, ieşită din închisoare, Joséphine lucrează pentru Edelman, care îi prezintă un vechi prieten și client – ​​David Cann.

Episodul 7

După moartea lui Fouad, Direcția a 2-a pierde cazul în fața Brigăzii Criminale, condusă de Brémont. Laure bănuiește că Lebrion a furat un document din dosarul Herville, atunci când cazul era transferat. Ea îl suspectează chiar pe Beckriche că i-a trădat. Joséphine descoperă accidental că Edelman încearcă să o țină în frâu.

Episodul 8

Roban cade într-o capcană întinsă de Joséphine și Edelman și efectuează raiduri pe baza documentelor falsificate. Laure și Gilou descoperă că unul dintre membrii operațiunii de spălare a banilor, Oury, este într-o relație cu mama lui Ryan, Nadia. Beckriche își arată loialitatea dezvăluind minciuna mentorului său, Lebrion. Joséphine părăsește firma de avocatură a lui Edelman, avându-l drept client pe Solignac. Solignac îi oferă un birou și bani care îi vor permite să o apere pe Lola.

Episodul 9

Șantajat în legătură cu documentele falsificate, Roban nu-și mai poate continua ancheta. Laure și Gilou îi dau o mână de ajutor eficientă. De asemenea, reactivează ancheta cazului de spălare de bani, cu o operațiune sub acoperire complet ilegală. La sfatul lui Joséphine, Solignac îi raportează la Afaceri Interne.

Episodul 10

Laure și Gilou se afundă mai adânc în ilegalitate luând banii oferiți de Solignac pentru a-l presa, neștiind că sunt urmăriți de fostul lor coleg, Tintin, care lucrează acum la Afaceri Interne. Laure și Gilou reușesc să semene semințele discordiei în cadrul rețelei de spălare a banilor: cumnatul Oury este răpit. Joséphine încearcă să o apere pe Lola, care face acțiunea dificilă, pentru că nu este dispusă să vorbească despre trecutul ei.

Episodul 11

Investigați de Afaceri Interne, Laure și Gilou se află în arest, dar sunt eliberați din lipsă de probe. Sfâșiat între sentimente și slujbă, Tintin are probleme în a alege tabăra. Eroii noștri au acum dovada, Cann a ordonat uciderea lui Herville și Wang și l-a răpit pe Oury.

Episodul 12

Cann e fugar. Disperat, el îi cere ajutorul lui Edelman, dar Edelman este arestat. Poliția percheziționează clubul de noapte al lui Cann, cu ajutorul lui Joséphine. Ea pare mai puțin cinică, de când a câștigat procesul Lolei și decide să-l ajute pe Edelman. Laure și Gilou sunt pe cale să rezolve cazul, când cariera lor este în primejdie: Afacerile Interne au decis să continue investigațiile.

SPIRALA CRIMEI – sezonul 8

 

Episodul 1

În timp ce Gilou își așteaptă procesul în închisoare, grupul lui Laure este înlăturat din anchetă. Ei fac tot posibilul să obțină un caz deosebit: cel al uciderii unui minor marocan neînsoțit, la Paris, în cartierul Barbès. Comisarul Brémont îl vizitează pe Gilou în închisoare și îi cere să obțină informații despre un vechi infractor pe nume Cisco, și el în închisoare.

Episodul 2

Laure și Ali îl suspectează pe Souleymane, un tânăr imigrant, un apropiat al victimei pe care Josephine decide să-l apere. Cazul este investigat de judecătorul Bourdieu, care este și el responsabil cu cazul lui Gilou; Beckriche va ține legătura cu ea. Între timp, în închisoare, Gilou se împrietenește cu Cisco.

Episodul 3

Echipa își desfășoară ancheta în Barbès, unde se află minori marocani exploatați. Josephine face progrese în apărarea lui Souleymane, dar implicarea ei în caz o face să o neglijeze pe Lola. Gilou face o înțelegere cu Brémont: dacă reușește să se infiltreze în gașca lui Cisco, va fi reintegrat în poliție.

Episodul 4

Laure încalcă interdicția de a-l vedea pe Gilou, care se angajează ca paznic în clubul de noapte al lui Cisco. Acolo, îl întâlnește pe șeful securității, fiul lui Cisco, Titi. Souleymane este răpit. Polițiștii urmăresc cocaina găsită la locul crimei și arestează un „cărăuș” guyanez de droguri pe aeroportul din Orly.

Episodul 5

Josephine este de acord să apere cărăușul, în schimbul eliberării lui Souleymane, care este ținut prizonier de un dealer de cocaină cunoscut sub numele de „Alsacianul”. Echipa lui Laure o urmărește îndeaproape. Edelman o înlocuiește pe Josephine pentru a o reprezenta pe Lola la procesul violatorului ei. Gilou este introdus în gașca lui Cisco, dar Titi e suspicios.

Episodul 6

Laure și Ali identifică „Alsacianul” și se ocupă de un dispozitiv de urmărire care a fost ascuns sub mașina lui de membrii unei bande rivale. Între timp, Gilou își asumă riscuri pentru a-și dovedi loialitatea față de Cisco. El află că banda lui Cisco intenționează să atace una dintre tranzacțiile cu cocaină ale „Alsacianului”. Laure înțelege că există o legătură tulburătoare între bandă și migranții marocani.

Episodul 7

Gilou ajută gașca lui Cisco să facă rost de arme. Laure, care îl supraveghea, îl confruntă. Josephine este mișcată de pledoaria lui Edelman, Lola își recapătă drepturile. Ali, care a aflat că Titi este legătura dintre gașca lui Cisco și minorii marocani, este amenințat de informatorul lui.

Episodul 8

Laure îl informează pe Ali că Gilou s-a infiltrat în gașca lui Cisco. Pentru a-l proteja, vor trebui să încetinească ancheta… dar judecătorul ordonă arestarea lui Titi pentru a-i preleva ADN-ul, iar operațiunea degenerează. Josephine merge în Spania să-l ia pe fratele lui Souleymane, care este blocat acolo.

 

 

Episodul 9

Acum, când Joséphine se întoarce la Paris cu Youssouf, Souleymane dispare. Gilou e eliberat de judecătorul Vargas, care a fost implicat în infiltrarea lui Gilou. Acesta, cu ajutorul lui Laure și al foștilor săi colegi, este hotărât să-și ducă misiunea până la capăt și să rezolve ancheta.

Episodul 10

În ziua raziei, o schimbare de ultim moment provoacă haos. Laure face tot ce poate pentru a-l salva pe Gilou, cerând ajutorul lui Edelman. Josephine rezolvă situația, convingând un minor să vorbească, asta ducând la rezolvarea cazului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.