Delia Gandore (Vaslui), Ioana Şandru (Gorj), Cristina Drăgan (Iaşi), Maria Chivu (Teleorman) şi Ioana Ştefan (Suceava) luptă pentru premiul de 100.000 de lei şi titlul de „Vedetă populară” al sezonului 8. Iuliana Tudor ne invită la un spectacol complet duminică, 19 iunie, ora 21.00, la TVR 1.

 

 

 

„Cu fiecare finală ’Vedeta populară’, echipa noastră e mai bogată. Pentru că spectacolul final e cel mai încărcat de emoţii, miza fiind una ridicată. Şi nu vorbesc doar de valoarea financiară a premiului, ci de ce înseamnă, de fapt, să obţii titlul de ’Vedetă populară’. Este o confirmare că drumul tău, ca artist, a început cu dreptul şi că ai ales bine această  cale”, consideră Iuliana Tudor, iar evoluţia carierelor câştigătorilor celor şapte sezoane de până acum întăresc cele spuse de realizatoarea şi gazda emisiunii. Duminică, 19 iunie, de la ora 21.00, drumul unui alt artist urmează să fie pecetluit: Marea Finală „Vedeta populară” – sezonul 8 – se vede la TVR 1.

 

Va fi o finală de fete, după ce, cu o săptămână în urmă, cinci concurente au reuşit să impresioneze juriul mai mult decât contracandidaţii lor. Fiecare dintre ele va trebui să interpreteze o melodie din repertoriul lăutăresc şi un cântec foarte cunoscut din zona pe care o reprezintă.

 

Crescută printre muzicanți, în sunetele de fanfară din Valea Mare şi Zece Prăjini, vasluianca Delia Gandore, de 19 ani, deschide Finala sezonului 8 „Vedeta populară”. Și-a dorit mereu să cânte muzică lăutărească și s-a bucurat că are ocazia tocmai în această seară specială. Şi pentru Ioana Șandru, de 18 ani, din Gorj, acest gen este o premieră. Deși are în familie un lăutar celebru, pe Ion Văduva, Ioana nu şi-a făcut curaj până acum să-l abordeze. „Senioara” concurentelor finalei este Cristina Drăgan, de 30 ani, din Iaşi. E absolventă a Facultății de Farmacie, soție şi mamă a patru copii, dar muzica a însoţit-o mereu, astfel că nu a uitat niciodată doinele pe care le asculta acasă, când era copil. La rândul ei, Maria Chivu este pentru a doua oară în finala „Vedeta populară”. Pentru a-şi depăşi performanţa, tânăra de 21 ani din Teleorman a studiat, pentru seara de duminică, multe cântece, dar și stilul de viață al lăutarilor. Şi pe Ioana Ștefan, de 27 ani, proba de muzică lăutărească o scoate din zona de confort, dar viața a învățat-o să nu spună niciodată cuvântul „niciodată”. Născută la Suceava, Ioana s-a stabilit în Sibiu, unde și-a întemeiat o familie. Care dintre cele cinci talentate va pleca acasă cu premiul de 100.000 de lei şi cu titlul de „Vedetă populară”?

 

„Tot ce pot să vă spun este că Finala sezonului 8 aduce o mare surpriză în ultimele minute de emisie. Totul este să fiţi în faţa micului ecran duminică seară, la TVR 1, pentru a vă bucura de un spectacol complet”, ne invită Iuliana Tudor.

 

În premieră la „Vedeta populară”, duminică seară doi dirijori vor conduce Orchestra Ansamblului Profesionist Cindrelul Junii Sibiului: Cristian Obrejan şi Gabriel Popescu. Şi, pentru că este Finala, avem parte de momente emoţionante, oferite atât de concurente, cât şi de membrii juriului. Astfel, Niculina Stoican va aduce un crâmpei din nunta din Mehedinți, Grigore Leșe interpretează la fluier o combinație de mai multe „Miorițe”, iar Bogdan Mihai Simion, însoțit de Lăutarii de mătase, va cânta o doină și o sârbă ca la Gorj. Cornelia și Lupu Rednic vor transpune pe scenă un obicei de primăvară, „Tânjaua de pe Mara”, o adevărată piesă de teatru muzicală. La rândul lor, Junii Sibiului au pregătit dansuri spectaculoase pentru seara cea mare.

 

„Mulţumesc echipei pentru efortul extraordinar, juriului, concurenţilor, tuturor orchestrelor participante, Junilor Sibiului şi Televiziunii Române, pentru susţinerea acestui proiect”, încheie Iuliana Tudor. Vedeta ne aşteaptă, aşadar, şi pe 19 iunie, de la ora 21.00, pentru a afla cine câştigă sezonul 8 al show-ului de talente din folclorul românesc, de la TVR 1. Spectacolul este preluat simultan și la TVRi și TVR Moldova.

 

 

Foto: Doru Ochea – TVR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.