Românii au fost din nou alături de echipa naţională aseară, în confruntarea cu Finlanda din Nations League, transmisă în direct de Antena 1, meci-eveniment care marchează 100 de ani de la primul joc al României, pe 8 iunie 1922, 2-1 la Belgrad. Meciul naţionalei s-a impus ca lider detaşat de audienţă, la nivelul tuturor categoriilor de public. Tot aseară, telespectatorii au spus „Hai, România! În fiecare zi!”, alături de Adrian Mutu şi prezentatorul Antena Sport, Dan Pavel, în emisiunile cu acelaşi nume, difuzate înainte şi după partida naţionalei.

Astfel, conform datelor oferite de Kantar Media, la nivelul publicului comercial, 18-54 Urban, Antena 1 a fost aseară, în intervalul de difuzare al confruntării România – Finlanda (21:49 – 23:44), lider detaşat de audienţă, cu 7.5 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 28.9%, urmată de Pro TV, cu 4.3 puncte de rating și 16.6% cota de piață. Şi la nivelul întregului public urban, confruntarea „tricolorilor” s-a impus ca lider de audienţă, cu 8.7 puncte de rating şi 26.9% cota de piată, în vreme ce Pro TV înregistra atunci 3.3 puncte de rating şi 10.1% cota de piaţă. De asemenea, la nivelul publicului din toată țara, Antena 1 a fost cel mai urmărit post de televiziune, cu o audiență medie de 9.3 puncte de rating și 28.3% cota de piață, urmată de Pro Tv cu 3.6 puncte de rating şi 11% cota de piaţă. În minutul de aur, 22:37, peste 1.9 milioane de telespectatori la nivel naţional urmăreau meciul România – Finlanda, comentat în direct de către Andrei Rădulescu și Felix Drăghici.

Edi Iordănescu a obţinut aseară prima victorie pe banca tehnică a „tricolorilor”, România – Finlanda 1-0. Nicușor Bancu a marcat unicul gol al meciului din Giulești în minutul 30, cu o reluare cu capul după centrarea lui George Pușcaș. Golul lui Nicuşor Bancu, cele trei bare ale „tricolorilor” şi toate fazele importante din meciul de aseară pot fi urmărite pe site-ul de sport as.ro.

Următorul meci al echipei naţionale transmis de Antena 1 va avea loc pe 23 septembrie, returul cu Finlanda. Şi atunci, Adrian Mutu şi Dan Pavel vor analiza jocul înainte şi după partidă, în emisiunea „Hai, România! În fiecare zi!”

Antena 1 deține opțiunea pentru meciurile României în ciclul 2022-2026 și va transmite în exclusivitate jocurile naționalei între 2026 si 2028.

Sursa:Kantar Media
Copyright:ARMADATA S.R.L.
Date prelucrate de catre departamentul Research Antena Group
Analiza este facuta pe target-urile 18-54 Urban, Urban si National
Perioada 11 iunie 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.