Focus Sat TV invită publicul într-o lume mistică și plină de secrete cu premiera miniseriei de 6 episoade, producție Canal+ Original, Posedare” (Possessions, 2020), ce va fi difuzată din 26 mai, de la 21:30, câte două episoade, în serile de luni și joi.

 

Iubirea se transformă în dramă atunci când Natalie (Nadia Tereszkiewicz), o tânără de origine franceză care locuiește în Israel, este acuzată că și-a ucis soțul, Eran (Imri Biton), chiar în ziua nunții lor. Karim (Reda Kateb), atașat la consulatul francez, are sarcina de a o ajuta pe Natalie și nu poate decide dacă femeia din fața lui este vulnerabilă și pierdută sau incredibil de manipulatoare. El devine obsedat de acest mister în timp ce Esti (Noa Koler), o polițistă israeliană, și Beer-Sheva, superiorul ei de la secția de poliție, încep să investigheze cazul.

 

Uciderea lui Eran ridică tot felul de întrebări și declanșează un comportament ciudat din partea tuturor celor mai apropiați de Natalie. Ceea ce începe ca un caz de crimă aparent simplu devine din ce în ce mai greu de deslușit. Moartea mirelui trezește demoni, morți și vii, într-o întreagă comunitate în care toată lumea are un secret de ascuns. Stigmate, violență, crimă, forțe oculte, tradiții și ritualuri se combină și conferă o notă suprarealistă finalului.

 

Într-un interviu realizat de Canal+ cu actrița din rolul principal, Nadia Tereszkiewicz, aceasta a vorbit atât despre personajul interpretat de ea, Natalie, cât și de restul personajelor care construiesc povestea: „Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult la acest personaj este ambiguitatea ei, este extrem de fragilă și extrem de puternică în același timp. Admir curajul ei de a căuta libertatea cu orice preț, în ciudatuturor așteptărilor celor din jur. Este un personaj memorabil și mă consider norocoasă că am avut șansa să îl interpretez. Mă simt onorată că am jucat alături de Reda Kateb și am avut parte de susținerea lui. Și personajul lui Noa Koler este remarcabil, ea joacă rolul polițistei și sensibilitatea ei conferă umanitate anchetei. Posedare este o dramă thriller, dar oscilează puternic între real și fantastic, îmi place partea de superstiții, fac parte din viața noastră.”

 

Producția a primit distincția pentru Cel mai bun serial francez de la Sindicatul Francez al Criticilor de Film. Regia este semnată de Thomas Vincent ( Bodyguard, Reacher, Je suis un assassin, Karnaval).

Episodul 1 – Nuntă Însângerată

În Beer- Sheva, Israel, la nunta lui Natalie cu Eran Smadja, la tăierea tortului, mirele este ucis, în timpul unei întreruperi de curent, iar Natalie este găsită plină de sânge, cu un cuțit în mână. Karim Taleb de la consulatul francez este trimis să-i ajute la anchetă pe Esti și Rafi, doi polițiști israelieni. Natalie își amintește că soțul ei primise o fotografie cu el, fiind urmărit de cineva.

Raportul medico legal stabilește că omorul a fost comis de un stângaci, iar Natalie este dreptace.

Karim află că mama lui Natalie simțise că la nuntă se va petrece ceva îngrozitor.

Esti găsește în toaleta localului unde se ținuse nunta urme de violență, sânge și învelișul unui prezervativ.

Natalie descoperă că are pe spate vânătăi și zgârieturi.

Sora lui Natalie arde niște poze similare cu cele trimise lui Eran.

 

Episodul 2 – Ruptura

Poliția israeliană organizează o reconstrucție a crimei în sala de nunți. Natalie zice că, înainte ca luminile să se stingă, a folosit baia de la subsol. Esti îi spune că au fost găsite urme din sângele ei și o întreabă ce s-a întâmplat. Natalie susține că nu-și amintește nimic.

Joël și Rosa, părinții lui Natalie, merg la fratele lui Eran, Shaï. Conform tradiției, după moartea fratelui mai mare, el trebuie să se însoare cu Natalie pentru a o proteja și a-i oferi copii. Rosa îi cere să participe la o ceremonie religioasă cu Natalie pentru a rupe aceste legături. Dar Shaï refuză.

Un medic  descoperă cicatricile de pe spatele lui Natalie și îi face o ecografie. Natalie simte că e însărcinată, dar ecografia nu confirmă.

Johanna recunoaște că ea l-a fotografiat pe Eran fiindcă îl bănuia că îi maltratează sora. Johanna crede că Eran a violat-o pe Natalie în baie în noaptea nunții, iar ea i-a tăiat apoi gâtul. Esti află că Salim a stins luminile în noaptea nunții și că el a mai fost arestat.

 

Episodul 3 – Fuga

Acasă la părinții ei, Natalie aude un zgomot în subsol. Ea le spune că a fost atacată de un bărbat, dar ei o conving să nu spună nimănui. Rosa crede că tot ce se întâmplă e o pedeapsă.

Karim îl vede pe Alex, fostul iubit al lui Natalie, într-o poză, printre invitați.

Shaï crede că uciderea fratelui lui e pedeapsa bărbaților adulterini.

Natalie pleacă cu tatăl ei spre Franța. Karim încearcă să o convingă să nu fugă. El îi spune că știe că fostul ei iubit Alex a fost prezent la nuntă. Ea decide să rămână în Israel.

Rosa merge la prietena ei Louisa, al cărui fiu Elie e în comă de 10 ani.

La înmormântarea lui Eran, prezența lui Natalie provoacă indignare. Doar Shaï o acceptă și îi rupe o bucată din rochie, așa cum cere tradiția. Karim observă un om care seamănă cu Alex. Îl urmărește până la o colibă din apropiere, unde ușa se închide în urma lui Karim. Cineva dă foc colibei. Karim încearcă să iasă și, când reușește, o vede pe Natalie întinsă lângă el, părând că a fost atacată.

 

Episodul 4 – Istoria Durerii

Natalie e internată în spital. I se fac o mulțime de teste. Ea nu prezintă semne de viol sau agresiune, dar Karim insistă că Alex a fost cel care i-a atacat. Poliția află unde locuiește Alex. Acolo, ei găsesc un telescop îndreptat spre apartamentul lui Natalie și află că Alex e în Israel de o lună, iar acum se îndreaptă spre Ramallah.

Natalie pleacă și ea pe urmele lui Alex: trebuie să-l vadă, pentru a obține răspunsuri. Karim acceptă să o urmeze în Ramallah.

Rosa merge la Humsa, o ghicitoare care le spune că Natalie e o femeie periculoasă și mortală.

Jessica nu crede că Alex i-a rănit sora. Altcineva e responsabil pentru toate astea – cineva care a chinuit-o pe Natalie ani de zile, înainte de prietenia cu Alex.

În Ramallah, Karim și Natalie îl urmăresc pe Alex, care pare îngrozit de Natalie: susține că ea a dat foc colibei în care Karim era să moară. Alex susține că vede un bărbat în interiorul lui Natalie, care o obligă să facă lucruri groaznice fără ca ea să știe. Alex moare.

 

Episodul 5 – Dragoste și Alți Demoni

După moartea lui Alex, Karim crede că el s-a sinucis. Karim îl suspectează pe Joël că e monstrul misterios care o abuzează pe Natalie.

Rosa o duce pe Natalie la Humsa, care îi spune să-i urmeze ordinele, altfel toți bărbații din jurul ei vor muri, iar tânăra decide să se conformeze.

Karim îl vede pe Joël lângă casa lui Humsa și îl întreabă de cât timp își abuzează fiica.

Natalie înțelege că mama ei și Humsa vor s-o mărite. Ea acceptă, ca să găsească răspunsuri. Humsa știe ce se întâmplă cu ea și trebuie să ducă la capăt procesul.

Karim încearcă să-l forțeze pe Joël să-și recunoască vina. Dar Joël spune că nu el e de vină, ci Rosa. Potrivit lui, ea e bolnavă: se teme de bărbați.

Humsa însă îi explică lui Natalie că, la fel ca tuturor femeilor din Djerba, un bărbat i-a fost predestinat: sufletele lor sunt legate. Până se vor reuni fizic, bărbatul va slăbi din punct de vedere fizic, dar mintea lui se va întări și poate lua în stăpânire corpul femeii, obligând-o să facă ce vrea el.

 

Episodul 6 – Afară

La Humsa, pregătirile de nuntă sunt gata. Sosește o ambulanță cu Elie, întins pe targă și îmbrăcat în costum. Natalie înțelege că trebuie să se mărite cu el. Ea vrea să plece, dar Humsa o reține. Elie va ucide orice bărbat care se apropie de ea. Natalie e de acord să se mărite cu Elie.

După nuntă, Natalie și Louisa merg la casa unde își petreceau vacanțele înainte de accidentul lui Elie. Aici își vor petrece luna de miere. El se va trezi și va pune capăt posedării lui Natalie, când va simți că ea îl iubește, zice Louisa.

Karim se duce după Natalie, dar Humsa îi spune că Natalie e un pericol pentru el. Karim nu o ascultă. El încearcă s-o convingă pe Natalie să plece, dar ea refuză.

Karim insistă. Natalie pare să cedeze, dar îl înjunghie. Ea se întinde apoi lângă Ellie și îi șoptește că vrea să fie cu el, că îi va ucide pe bărbații care se apropie de ea. Când Elie se trezește și îi pronunță numele, Natalie îi spune: „E ultima dată când îmi spui numele”, și apoi  îi taie gâtul.

 

În Aplicația Focus Sat sunt disponibile în exclusivitate și alte seriale europene remarcabile, sezoane întregi din producții de succes Canal+ Original precum: „ Regele Varșoviei”, „Planeta celor singuri”, „Pro și contra” (2 sezoane),  „Paris Police 1900”, „Baron Noir” (3 sezoane), „Pedagogul” (2 sezoane), „ZeroZeroZero”, „Moscow Noir”, „Nox”, „Secretul celor cinci”, „Ai încredere în mine” (2 sezoane), „Ostatici în subteran” (2 sezoane).

 

Focus Sat TV este inclus în toate pachetele TV satelit Acces precum și în aplicația Focus Sat cu pachetele TV online Play TV.

 

Aplicația Focus Sat poate fi testată gratuit timp de 7 zile de cei care vor să o descopere și nu se numară încă printre clienții Focus Sat.

 

 

Mai multe informații despre produsele Focus Sat pe:

Web: www.focussat.ro

Facebook: https://www.facebook.com/FocusSatRomania

 

 

 

Despre Focus Sat

Focus Sat, primul furnizor de servicii de televiziune digitală prin satelit din România, a intrat cu dreptul în casele românilor în 2004, cu misiunea de a le aduce bucurie pe fețe. Televiziunea digitală prin satelit Focus Sat reprezintă soluţia pentru un stil de viaţă nou, care răspunde cât se poate de bine nevoii actuale de diversitate, care pune accent pe libertatea de alegere, calitatea şi fiabilitatea de înaltă clasă a tehnologiei pe care o promovează. Cu o atenție deosebită acordată unei experiențe interactive complete, noua aplicație Focus Sat vine în completarea ofertei lineare de satelit cu funcții noi care permit repornirea, reluarea programelor TV preferate sau acces la servicii video premium tip on demand. Aplicația multi-screen care poate fi accesată de pe orice dispozitiv fix sau mobil, oriunde în casă sau în afara acesteia, conferă libertate utilizatorilor pentru care mobilitatea este foarte importantă. Un nou venit în familia M7 Canal+ Group, în septembrie 2019, Focus Sat și-a lansat o nouă identitate vizuală. Noul branding Focus Sat în culorile vibrante, roșu și albastru, de la M7 Group își întâmpină clienții și partenerii cu o imagine și o siglă nouă. Brand line-ul „Aici ne întâlnim” vorbește despre experiența televiziunii ca punct de întâlnire al tuturor, familie, prieteni, cunoștințe, un loc în care toți suntem mai aproape unul de celălalt, oricât de departe am fi, chiar și dincolo de granițe. Pentru mai multe informații vă rugam să accesați focussat.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.