Risipa alimentară se regăsește în foarte multe bucătării, așa că chefii de la MasterChef sunt determinați să-i provoace pe cei 7 bucătari amatori rămași în emisiune să gătească cu absolut tot ce au pe bancul de lucru! Mâine seară, de la 21:30, în prima probă, concurenților nu li se va impune nimic, ci doar să gătească cu tot ce aleg din cămară și să nu arunce nimic. „Abordați proba de azi ca și cum nu ar exista coșul de gunoi. Avem o singură Planetă și trebuie să avem grijă de ea”, vor spune ei.

 

„M-a speriat ideea că nu trebuie să arunc nimic pentru că eu, de obicei, iau mult și ce nu folosesc, arunc”, va spune Adrian. Pentru Gabriela și Marco, însă, aceasta nu va fi o problemă: „Nu o să arunc absolut nimic. O să fac starter și fel principal din care nu voi pierde nimic, nimic. Sunt obișnuită cu aspectul ăsta”; „Se poate găti cu mai puțin și chiar mai bine!”.

 

Prima probă din competiție va fi una foarte importantă pentru că vor rămâne doar 2 locuri la balcon, așa că cei aflați în bucătăria MasterChef vor trebui să gătească perfect pentru a nu ajunge la testul sub presiune. Bucătarii care vor trece de prima etapă vor avea și un avantaj decizional: „Fiecare are o strategie în momentul în care este într-o poziție de superioritate față de colegii lui. Am vrut să o încurc cu whiskey, se vede că nu are capacitate, așa, pune puțin mai mult și… la revedere.”

 

Fiecare dintre ei se vede cu un pas mai aproape de marele premiu, așa că încearcă să-și înlăture adversarii prin… diferite metode. „Andrei face parte dintr-o gașcă care nu mă place. Nu acceptă faptul că am preparate bune și de o vreme mă atacă și se întâmplă și în spatele camerelor. Tot timpul este presiunea asta”, va spune Oana Ioniță care simte că sunt colegi care vor să o saboteze.

 

Cum vor decurge lucrurile, dar și cine va îmbrăca pentru ultima dată șorțul în bucătăria MasterChef, aflăm diseară, de la 21:30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.