Mult-așteptata producție “Morbius” se lansează în cinematografele din toată țara vineri, 1 aprilie 2022, spre încântarea fanilor Marvel de toate vârstele. Pentru a intra în “pielea” personajului, actorul premiat cu Oscar Jared Leto trece printr-o adevărată transformare și reușește, ca de obicei, o interpretare memorabilă. Inspirat de benzile desenate care au făcut istorie, thrillerul SF ne oferă o poveste unică, un regal de efecte speciale și cascadorii. Erou sau anti-erou? Monstru, vampir sau liliac? Salvator sau demon? Niciuna sau toate la un loc. Vedem în “Morbius” – din 1 aprilie 2022, doar la cinema.

Grav bolnav, Dr. Michael Morbius încearcă să creeze un leac care să-i salveze viața lui și altora care suferă de aceeași afecțiune incurabilă. Antidotul ar fi moștenirea lui pentru omenire. Experimentând la limita eticii medicale, își inoculează ADN-ul unui liliac vampir – singurul mamifer care trăieşte doar cu sânge, dar testele iau o turnură neașteptată. “Tratamentul” nu doar că îl vindecă, dar îi și dă puteri supra-umane: o super-agilitate, plusabilitățile de ecolocaţie ale liliacului: de a percepe unde se află obiectele în spaţiu după cum se propagă sunetele. Curând, descoperă că leacul vine cu un blestem: un vampir se dezlănțuie din rărunchi și își cere tributul în sânge, iar Michael nu știe cum și dacă îl poate stăpâni. Victimă și agresor în egală măsură, erou și anti-erou, Morbius trebuie să-și redescopere limitele și să-și înfrâneze pornirile monstruoase pentru a salva lumea… de el însuși.

Jared Leto nu se dezminte și parcurge o adevărată transformare pentru a interpreta rolul Morbius: emoție și suferință, vulnerabilitate și forță, cădere și glorie, altruism și egoism, umanitate și monstruozitate, om și brută, enigmă și evidență, binecuvântare și blestem – toate se reflectă, pe rând, ca într-un caleidoscop cu multiple fațete: “Sunt atras de rolurile în care există şansa de a mă transforma – transformare fizică, dar şi mentală, emoţională, oricare şi toate”, declară Leto, care a câștigat un premiu Oscar® și Globul de Aur pentru interpretarea lui Rayon în “Dallas Buyers Club”, precum și titlul de cel mai bun actor în rol secundar în rândul mai multor asociații celebre de cineaști. De altfel, “Jared Leto a fost singurul actor care putea, într-adevăr, să joace roul lui Morbius. Nu a fost chiar o alegere, a fost predestinare”, menționează regizorul Daniel Espinosa.

Aspectul monstrului și noile sale puteri sunt redate prin efecte speciale inedite, pentru a capta publicul în experiența senzorială de om – liliac-vampir, precum capacitatea de a vizualiza vectorii de vânt pentru ecolocaţie, aşa cum fac liliecii, dar și versatilitatea de a reveni la forma sa umană, cu o bogată expresivitate în ambele ipostaze.

Pe măsura potențialului pe care-l oferă personajul, specialiștii în machiaj și efecte speciale s-au întrecut pe ei înșiși: s-au inspirat din viața liliecilor și au sincronizat interpretarea actorilor cu elementele digitale pentru a capta subtilităţile, mimica, gesturile. La rândul lor, cascadoriile surprind modurile de luptă ale creaturii simbiotice: înainte, medicul, slăbit de boală, nu avea putere să se antreneze așa, acum zboară cu o agilitate incredibilă – prilej să observăm prestația dublurii lui Leto, Greg Townley, unul dintre cei mai mari acrobaţi din lume.

Produs de MARVEL în asociere cu Columbia Pictures, filmul realizat de Avi Arad (care are un vast palmares în lumea Marvel), alături de Matt Tolmach şi Lucas Foster, este regizat de către Daniel Espinosa, pornind de la scenariul şi povestea pentru ecranizare semnate de Matt Sazama și Burk Sharpless, pe baza benzilor desenate MARVEL. Din distribuție mai fac parte Matt Smith (alias “Doctor Who”), Adria Arjona, Jared Harris (nominalizat la Globul de Aur şi Emmy şi câştigător al premiilor SAG şi BAFTA), Al Madrigal şi Tyrese Gibson.

Având o durată de 104 minute, producția Marvel Entertainment se adresează audienței generale și este distribuit în România de InterComFilm Distribution. “Morbius” va rula pe marile ecrane în formatele 2D subtitrat, IMAX 2D subtitrat, 2D Dolby Atmos subtitrat, 4DX subtitrat în limba română, 2D dublat în maghiară. Trailerul poate fi urmărit aici: https://www.youtube.com/watch?v=p0mktW1hu3U

 

               Despre Sony Pictures Entertainment

 

Sony Pictures Entertainment (SPE) este o filială a Sony Entertainment Inc., la rândul ei o sucursală a Corporaţiei Sony din Tokio. Operaţiunile internaţionale ale SPE cuprind: producţia, achiziţia și distribuţia de filme; reţele de televiziune; crearea și distribuţia produselor digitale; operarea studiourilor de film; dezvoltarea unor noi produse de divertisment, servicii și tehnologii. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.sonypictures.com

 

 

               Despre InterComFilm

 

InterComFilm Distribution S.A. a fost înființată în martie 2000, având drept obiect de activitate distribuția filmelor de cinema. Rădăcinile acesteia datează însă încă din anul 1992, când își începea activitatea GFR Distribution, primul distribuitor privat de film de pe piața românească. În 2000, InterCom RT a cumpărat 51% din acțiunile GFR, formând astfel o asociere, care întrunea aceeași pasiune și experiență în industria filmului. În prezent, compania este licențiată Sony Pictures și este unul dintre cei mai dinamici jucători de pe piața de distribuție a filmului în România. Detalii, pe www.intercomfilm.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.