Rock FM au discutat cu Brendan Perry de la Dead Can Dance, formatie pe care o vom vedea pe data de 16 Mai la Arenele Romane. Concertul din Bucuresti va face parte din cadrul turneului ‘Europa – 2022’. Formatia va interpreta piese de pe intreaga discografie lansata in decursul a celor trei decenii de cariera, incluzand piese clasice de pe The Serpent’s Egg, Aion si Into The Labyrinth dar nu numai.

Trupa a declarat: „Abia asteptam sa ne intoarcem in turneu in Europa in aprilie, mai si iunie 2022. La fel ca tuturor, ne-a fost dor sa cantam live si abia asteptam sa ne reintoarcem pe scena sa cantam pentru voi in niste locaiti fantastice, atunci cand va fi in siguranta sa facem asta”.

Un mic extras din interviu:

Rock FM – Eu m-am nascut intr-un oras din Romania care se numeste Targoviste. intre 1993 si 1997 toti ascultatorii de rock aveau acasa casete cu Dead can Dance. Si crede-ma ca eram multi! Din pacate nu gaseai materiale originale. Toti aveam casete piratate. Insa exista o dragoste uriasa pentru voi. M-am intrebat mereu daca au existat semne care sa va faca sa aflati ca si in tarile unde lucrurile mergeau mai greu in acei ani existau oameni care va ascultau cu mare pasiune. Chiar ne-ati adus multa bucurie in vremurile alea gri.

Brendan Perry – Multumesc mult! Da! Chiar am aflat! stiu ca era greu in fostul bloc de est sa gasesti muzica. Ori nu exista, ori era foarte scumpa, insa am avut parte de surprize mari. Prin 1988 am fost contactati de cineva din Polonia care ne invita pentru un eveniment acolo. Am ramas uimiti. In topul lor national discul nostru de atunci era pe locul 2 in topul celor mai bune discuri ale anului. Cred ca pe locul 1 erau cei din U2. Ne-au trimis propunerea de concert, trebuia sa cantam intr-o sala de 25.000 de locuri. (rade) Noi nu aveam niciun ban. Locuiam intr-o garsoniera. Am fost luati total prin surprindere. Partea si mai amuzanta este ca organizatorii ne-au intrebat daca vrem sa ne facem o firma pentru ca vor sa ne plateasca in produse – haine de blana, obiecte etc. Iar noi sa le vindem apoi prin firma noastra. (rade) Am refuzat. Era mult prea complicat. Insa acum regret acel moment. Trebuia sa mergem. Oricum, stiam ca suntem ascultati peste tot. Primeam semnale.

Inteviul integral poate fi gasit si preluat de pe site-ul ROCK FM de aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.