Close-up of man changing channels on TV while watching TV and eating popcorn

După un 2021 la fel de plin de încercări și momente dificile, un sequel al lui 2020, în ciuda noilor restricții cauzate de Omicron, presa de peste ocean anunță un 2022 plin de noutăți și reprogramări în televiziune și cinematografie. Rămâne de văzut dacă va fi 2022 anul în care vom ieși din acest hiatus (limbo?), însă până la un deznodământ nu putem spera decât la tot ce e mai bine. Comparativ cu lunile anterioare, începutul de an este unul plin de noutăți și premiere pentru titluri mai mult sau mai puțin mediatizate în plan local. După cum v-am obișnuit, o parte dintre aceste titluri sunt disponibile și la noi pe platformele de streaming disponibile, pe când altele doar peste ocean. Pentru micul ecran, premierele se împart în două categorii: premiere de sezon, respectiv premiere de serial, cu o categorie specială pentru titlurile care revin zilele acestea din ‘pauză’. Mai jos, pentru a le putea bifa pentru vizionare și a le trece în lista săptămânală, o scurtă descriere pentru titlurile noi. 🙂


Reveniri sezon on-air:
2.01: NCIS: Los Angeles – S13B Snowflake on WhatsApp  S.W.A.T. – S5B Snowflake on WhatsApp  SEAL Team – S5B Snowflake on WhatsApp  The Equalizer – S2B Snowflake on WhatsApp  The Rookie – S4
3.01: NCIS – S19B Snowflake on WhatsApp  The Neighborhood – S4B Snowflake on WhatsApp  Bob Hearts Abishola – S3B Snowflake on WhatsApp  NCIS Hawai’i – S1B Snowflake on WhatsApp  Ordinary Joe – S1B
4.01: New Amsterdam – S4B Snowflake on WhatsApp  FBI – S4B Snowflake on WhatsApp  FBI: Most Wanted – S3B Snowflake on WhatsApp  FBI: International – S1B Snowflake on WhatsApp  Queens – S1B Snowflake on WhatsApp  American Auto – S1B Snowflake on WhatsApp  Grand Crew – S1B Snowflake on WhatsApp  Abbott Elementary – S1B
5.01: Chicago Fire – S10B Snowflake on WhatsApp  Chicago PD – S9B Snowflake on WhatsApp  Chicago Med – S6B Snowflake on WhatsApp  The Goldbergs – S9B Snowflake on WhatsApp  The Conners – S4B Snowflake on WhatsApp  Home Economics – S2B Snowflake on WhatsApp  The Wonder Years – S1B
6.01: Law & Order: SVU – S23B Snowflake on WhatsApp  The Blacklist – S9B Snowflake on WhatsApp  Bull – S6B Snowflake on WhatsApp  Young Sheldon – S5B Snowflake on WhatsApp  United States of Al – S2B Snowflake on WhatsApp  B Positive – S2B Snowflake on WhatsApp  Law & Order: Organized Crime – S2B Snowflake on WhatsApp  Ghosts – S1B
7.01: Blue Bloods – S12B Snowflake on WhatsApp  Magnum P.I. – S4B Snowflake on WhatsApp  Nancy Drew – S3B
12.01: Batwoman – S3B Snowflake on WhatsApp  Legends of Tomorrow – S7B
13.01: Walker – S2B
17.01: 4400 – S1B
27.01: Grown-ish – S4B Snowflake on WhatsApp  Legacies – S4B


Premiere sezon nou:
3.01: 9-1-1: Lone Star – S3 Snowflake on WhatsApp  Kenan – S2
4.01: ‘black-ish* – S8 Snowflake on WhatsApp  This Is Us* – S6
9.01: Call Me Kat – S2 Snowflake on WhatsApp  Euphoria – S2 Snowflake on WhatsApp  The Righteous Gemstones – S2
11.01: Superman & Lois – S2
14.01: After Life* – S3
21.01: Ozark* – S4A Snowflake on WhatsApp  Servant – S3
23.01: Billions – S6
24.01: Snowpiercer – S3
26.01: Resident Alien – S2


Premiere seriale noi:
3.01: The Cleaning Lady (Fox)
5.01: Good Sam (CBS) Snowflake on WhatsApp  Rebelde (Netflix)
6.01: Women of the Movement (ABC)
9.01: Pivoting (Fox)
11.01: Naomi (The CW)
13.01: Peacemaker (HBO Max) Snowflake on WhatsApp  Wolf Like Me (Peacock)
14.01: Archive 81 (Netflix)
16.01: Somebody Somewhere (HBO)
18.01: How I Met Your Father (Hulu)
20.01: Single Drunk Female (Freeform) Snowflake on WhatsApp  La Fortuna (AMC)
21.01: As We See It (Amazon)
24.01: The Gilded Age (HBO) Snowflake on WhatsApp  Promised Land (ABC)
28.01: The Afterparty (Apple TV+) Snowflake on WhatsApp  In From the Cold (Netflix) Snowflake on WhatsApp  The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window (Netflix)
30.01: Monarch (Fox)


*ultimele episoade/ sezon final

Lista completă cu titluri Netflix – ianuarie 2022 (aici)


Snowflake on WhatsApp  The Cleaning Lady (Fox): The Cleaning Lady este povestea unui medic strălucit, mama unui copil cu o afecțiune pentru care aceasta caută tratament în SUA. Atunci când sistemul se prăbușește și o forțează să se ascundă, aceasta refuză să fie o victimă marginalizată, astfel că devine menajeră pentru magie și își creează propriile reguli.

Snowflake on WhatsApp  Good Sam (CBS): Personajul principal al acestei producții este Sam, un chirurg cardio-vascular care primește cu bucurie rolul de lider care i se oferă, după ce renumitul și pomposul său șef, Dr. Rob “Griff” Griffith, intră în comă. Atunci când se trezește și vrea să se reapuce de operat, Sam va fi cea care trebuie să-și supervizeze fostul șef, care nu numai că nu i-a recunoscut niciodată talentul, dar este și tatăl său.

Snowflake on WhatsApp  Rebelde (Netflix): O nouă versiune a serialului Rebelii, celebra telenovelă pentru tineri adulți, revine la Elite Way School, denumită acum EWS, școala internațională cu internat în cadrul căreia a luat naștere legendara trupă RBD. Acum, în această școală, sosește o nouă generație de elevi care visează să se alăture renumitului program muzical și să câștige Bătălia trupelor pentru a deveni vedete. Bun venit la EWS, renumita școală cu internat, la care dificilul drum către celebritate nu este pentru cei slabi de înger. Rebelii este un reboot al îndrăgitei telenovele cu și pentru adolescenți din care, la începutul anilor 2000, au derivat mai multe telenovele în Argentina și Mexic. Rebelii este regizat de Santiago Limón și Yibran Asaud, iar acțiunea se desfășoară pe culoarele din Elite Way School, care găzduiește o nouă generație de elevi și noi povești și personaje, cărora li se alătură și unele mai vechi, pe care, cu siguranță, fanii le vor recunoaște. De-a lungul a opt episoade, Rebelii urmărește un grup de elevi care fac tot ceea ce le stă în putință pentru a ieși învingători în Bătălia trupelor de la EWS, cel mai important concurs muzical pe care trebuie să-l câștige pentru a-și începe cu succes cariera muzicală. Între ei se nasc iubiri și prietenii, în timp ce o misterioasă societate secretă le umbrește visul de a deveni următoarea mare vedetă.

Snowflake on WhatsApp  Women of the Movement (ABC): Inspirată de cartea Emmett Till: The Murder That Shocked the World and Propelled the Civil Rights Movement, de Devery S. Anderson, miniseria de șase episoade este plasată în 1955 și spune povestea lui Mamie Till-Mobley, care își riscă viața pentru dreptate, în contextul în care fiul său, Emmett, a fost ucis în sudul rasist. Nedorind ca moartea fiului său să dispară din atenția publică, Mamie alege să își exprime durerea pe scena globală, ca activist pentru dreptate și să aprindă scânteia pentru mișcarea drepturilor omului, așa cum o știm în prezent.

Snowflake on WhatsApp  Pivoting (Fox): Pivoting este povestea a trei femei, surprinzându-le pe acestea după moartea celei mai bune prietene din copilăriile lor. Puse în fața faptului că viața este scurtă și aflate în cursa pentru fericire, acestea fac o serie de alegeri impulsive, negândite și oarecum egoiste, care vin să le întărească prietenia, dar și să demonstreze că niciodată nu este prea târziu să îți dai viața peste cap într-un mod neplăcut.

Snowflake on WhatsApp  Naomi (The CW): Serialul va spune povestea unei tinere care pornește din micul ei oraș natal și ajunge la culmile multiversului. Atunci când un eveniment supranatural zguduie orașul său natal, Naomi pornește în căutarea originilor sale, iar ceea ce descoperă va pune sub semnul întrebării tot ceea ce credem despre eroi. Serialul este produs de Ava DuVernay și Jill Blankenship (care a scris si co-produs Arrow), fiind bazat pe seria de benzi desenate cu același nume, apărută în 2019 și semnată de Brian Michael Bendis și David F. Walker, cu ilustrații de Jamal Campbell.

Snowflake on WhatsApp  Peacemaker (HBO Max): Serialul vine în completarea acțiunii în care este implicat Peacemaker, fiind parte a universului DC din care face parte și filmul lui Gunn din 2021, The Suicide Squad. Personajul eponim crede în pace cu orice preț – nu contează câți oameni trebuie omorâți pentru a o obține.

Snowflake on WhatsApp  Wolf Like Me (Peacock): În Wolf Like Me, ambele părți ale unui cuplu vin cu un trecut în spate, iar Gary și Mary nu fac excepție: Gary este un eșuat emoțional, care se străduiește să îi facă viața frumoasei fiicei sale după moartea soției, iar Mary are un secret pe care nu a putut să îl împărtășească cu nimeni. Universul îi aduce pe cei doi împreună, însă va fi nevoie ca cei doi să țină cont de indicii.

Snowflake on WhatsApp  Archive 81 (Netflix): Arhiva 81 este un serial horror cu elemente supranaturale, care spune o poveste originală inspirată din popularul podcast omonim. Proiectul îl are protagonist pe arhivarul Dan Turner care preia sarcina de a restaura o colecție de înregistrări video deteriorate din 1994. În timp ce reia eforturile realizatoarei de documentare Melody Pendras, el ajunge să investigheze o sectă periculoasă în complexul de apartamente Visser. Pe măsură ce acțiunea se derulează în cele două planuri temporale, Dan începe să dezvolte treptat o obsesie pentru a descoperi ce s-a întâmplat cu Melody. Atunci când între cele două personaje se formează o legătură misterioasă, Dan ajunge să fie convins că o poate salva pe Melody de sfârșitul îngrozitor de care a avut parte cu 25 de ani în urmă.

Snowflake on WhatsApp  Somebody Somewhere (HBO): Somebody Somewhere este inspirat de viața cântăreței și comediantei Everett, acțiunea serialului desfășurâdnu-se în Kansas. Sam este de-a locului, cel puțin la suprafață, căci sub aparențe, aceasta încearcă din răsputeri să se adapteze mediului. Prinsă între pierdere și acceptare, muzica este colacul său de salvare și ceea ce o călăuzește pe un drum de auto-descoperire și de adaptare, găsindu-și un grup de neadaptați care, deși nu și-au găsit locul, nu au renunțat la a-și urma visele.

Snowflake on WhatsApp  How I Met Your Father (Hulu): În How I Met Your Father, în viitorul apropiat, Sophie îi povestește fiului său cum l-a cunoscut pe tatăl acestuia: o poveste care ne aduce înapoi în 2021, când Sophie și grupul său de prieteni apropiați – Jesse, Velntina, Charlie, Ellen și Sid – sunt în plin proces de a afla cine sunt, ce vor de la viață și cum să se îndrăgostească într-o eră a aplicațiilor de dating și a posibilităților nelimitate.

Snowflake on WhatsApp  Single Drunk Female (Freeform): Single Drunk Female o urmărește pe Samantha Fink, dependentă de alcool, care după ce are o criză publică rușinoasă, este nevoită se se mute înapoi cu mama sa, ca să renunțe la viciu și să evite închisoarea. Atunci când cea mai bună prietenă a sa din copilărie vine cu vești surprinzătoare, Samantha își dă seama că nu mai este cunoscuta fată petrecăreață, ci este mai degrabă un dezastru ambulant.

Snowflake on WhatsApp  La Fortuna (AMC): Alex Ventura, un diplomat tânăr și fără experiență, devine fără să vrea liderul unei misiuni care îi va testa toate convingerile: recuperarea unei comori scufundate, furate de Frank Wild, un aventurier care călătorește în toată lumea cu scopul de a fura obiecte de patrimoniu din adâncurile mării. Formând echipă cu Lucía, o lucrătoare în administrația publică, și Jonas Pierce, un avocat american pasionat de vechile povești cu pirați, Alex pornește în aventura vieții lui, descoperind importanța iubirii, a prieteniei și a încrederii în propriile convingeri. Serialul va fi compus din șase episoade, fiind un thriller cu distribuție internațională, co-scris de Amenábar și Alejandro Hernandez, inspirat de romanul grafic spaniol El Tesoro del Cisne Negro („Comoara Lebedei Negre”) de Paco Roca și Guillermo Corral.

Snowflake on WhatsApp  As We See It (Amazon): Serialul spune povestea lui Jack, Harrison și Violet, colegi de cameră, ajunși la vârsta de douăzeci și ceva de ani, toți încadrându-se în spectrul autismului, în încercările lor de a găsi și menține joburi, a face prieteni, a se îndrăgosti și a-și croi drum într-o lume care îi dezavantajează. Cu ajutorul familiilor, și a lor înșiși, trio-ul experimentează eșecul și victoria pe propriile lor drumuri către independență și acceptare.

Snowflake on WhatsApp  The Gilded Age (HBO): Povestea începe în 1882 – facem cunoștință cu tânăra Marian Brook, fiica orfană a unui general de Uniune, care se mută în casa din New York City a înstăritelor sale mătuși Agnes van Rhijn și Ada Brook. Însoțită de Peggy Scott, o femeie afro-americană de succes, Marian devine fără să vrea parte a conflictului social dintre una dintre mătuși, o figură emblematică pentru moștenirea sa valoroasă, și extrem de bogații săi vecini, un jucător important în industria feroviară și soția sa, George și Bertha Russell. În această extraordinară nouă lume, pe cale să devină o eră modernă, va urma Marian vechile reguli ale societății, sau își va crea propriul său drum? Serialul va fi compus din 9 episoade, fiind comandat inițial de NBC în 2018, cumpărat ulterior de HBO la începutul anului 2019.

Snowflake on WhatsApp  Promised Land (ABC): Promised Land este o dramă ce se întinde pe mai multe generații, spunând povestea a două familii latino ce se luptă pentru bogăție și putere în peisajul californian Sonoma Valley.

Snowflake on WhatsApp  The Afterparty (Apple TV+): Serialul-comedie este plasat în cadrul unei petreceri de după o reuniune de liceu. Fiecare episod (8 în total) va fi o reinterpretare a aceleiași nopți, văzută prin ochii unui alt personaj, fiecare cu propriul său format vizual și în stilului unui gen de film, care să se potrivească cu personalitatea povestitorului.

Snowflake on WhatsApp  In From the Cold (Netflix): Viața unei mame singure din suburbiile din New Jersey este dată peste cap atunci când este arestată de FBI și este obligată să facă o alegere dificilă. Prima ei opțiune este să se confrunte cu propriul trecut de agentă a Rusiei, cu pregătire de excepție și modificată biologic. Iar asta presupune să devină din nou agent activ și să se lupte contra comerțului ilegal cu droguri din lumea interlopă a Rusiei și a acțiunilor din umbră ale acestei țări pentru influențarea alegerilor din SUA. Cealaltă opțiune este să-și pună familia și noua viață în pericol.

Snowflake on WhatsApp  The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window (Netflix): O perspectivă satirică întunecată, acest thriller o are protagonistă pe Anna, o tânără cu inima frântă care, pentru ea, toate zilele sunt la fel. Cu un pahar de vin în mână, stă la fereastră și se uită cum trece viața pe lângă ea. Însă, când pe cealaltă parte a străzii se mută un nou și chipeș vecin împreună cu adorabila lui fiică, Anna începe să zărească luminița de la capătul tunelului. Totul până când devine martora unei crime îngrozitoare… Sau poate nu e chiar așa?

Snowflake on WhatsApp  Monarch (Fox): Monarch este un musical multi-generațional despre prima familie americană de muzică country, familia Roman, al cărei lider este regina muzicii country, Dottie Cantrell Roman, interpretată de Susan Sarandon. Alături de soțul său, Albie, Dottie a creat o adevărată dinastie a muzicii conutry, însă deși numele lor este asociat cu autenticitatea, chiar fundația succesului lor este o minciună, iar când domnia lor este pusă în pericol, urmașa la titlul de regină Nicolette “Nicky” Roman nu se va da în lături de la nimic pentru a proteja moștenirea familiei sale, în propriul său drum către celebritate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.