Opera Națională București și Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, alături de Programul Național Cantus Mundi anunță încă două săptămâni pline de surprize și atracții la CLASSICAL CHRISTMAS MARKET, primul târg de Crăciun din România în care publicul ascultă, în exclusivitate, muzica clasică a sărbătorilor de iarnă.

CLASSICAL CHRISTMAS MARKET și-a extins programul de la ora 10.00 la ora 22.00 și va funcționa zilnic pe Esplanada Operei Naționale până pe 30 decembrie 2021 (cu o zi de pauză pe 25 decembrie). Accesul spectatorilor la târg este gratuit, pe baza certificatului verde, conform noilor reglementări oficiale privind organizarea evenimentelor cu public.

 

La CLASSICAL CHRISTMAS MARKET, vizitatorii mici și mari se pot bucura fără întrerupere de ultimele zile din an și de perioada vacanței de iarnă participând la distracțiile și obiectivele târgului deja cunoscute și apreciate, dar și de promoții și noi surprize.

Așadar, pe lângă patinoarul cu gheață de 600 de metri pătrați, care funcționează întreaga zi, plimbările cu Trăsura Magică, Express-ul Polar și călătoriile VR cu sania sau Atelierele Spiridușilor, publicul are ocazia să asculte, într-o atmosferă de poveste, colinde interpretate live de aproape 3.000 de copii din peste 80 de coruri ale Programului Național Cantus Mundi sosiți din toată țara și să participe și la alte momente susținute de invitații târgului pe Scena Cantus Mundi.

Mai mult, Moș Crăciun și-a făcut deja apariția la CLASSICAL CHRISTMAS MARKET și până pe 24 decembrie își va petrece serile la târg împreună cu copiii, pentru a-și pune în ordine listele de cadouri pentru seara de Crăciun.

Târgul oferă momente de răsfăț și adulților, care se pot bucura de gustări, vin fiert și produse de sezon la Căsuțele de Crăciun sau își pot completa darurile de sărbători la Magazinul OCC.

 

CLASSICAL CHRISTMAS MARKET face parte din seria de evenimente majore organizate pentru sărbători de Opera Națională București și Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

 

„De 53 de ani, istoria Crăciunului la români este strâns legată de istoria Corului Madrigal. Ne bucurăm că pentru prima oară, în acest an, această vibrație magică a sărbătorilor este extinsă către publicul nostru și prin intermediul Târgului de Crăciun. Cu atât mai mult, suntem fericiți că premiera concertului tradițional de Crăciun al Corului Madrigal – pregătit anul acesta într-o formulă aparte – a avut loc ieri chiar la Opera Națională București. Practic publicul a intrat în atmosfera de sărbătoare trecând prin târgul Classical Christmas Market de pe Esplanada Operei și apoi s-a putut bucura de 90 de minute de emoție și magie sonoră, marca Madrigal, dar și de forța și profunzimea textelor rostite de actorii Ofelia Popii și Marius Turdeanu” – Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal  – Marin Constantin”.

 

Astfel, pe celebra scenă a Operei Naționale au loc chiar în aceste zile mult așteptatele reprezentații ale Spectacolului Extraordinar de Crăciun al Corului Madrigal – „Pe drumul Crăciunului (16 și 17 decembrie). Desfășurate cu casa închisă, cele două spectacole ale ansamblului reunesc sonoritatea unică a Corului Madrigal dirijat de Anna Ungureanu, arta teatrală, o scenografie impresionantă și o îmbinare excepțională a vocilor madrigalești cu cele ale celor peste 300 de copii din Programul Național Cantus Mundi. Elementele literare susținute de actorii Ofelia Popii și Marius Turdeanu întregeasc și amplifică firul emoțional și epic al acestei producții, definită ca un proiect fără precedent în biografia Corului Madrigal.

 

De asemenea, Opera Națională București continuă stagiunea care marchează 100 de ani de excelență cu mai multe reprezentații eveniment desfășurate până la sfîrșitul lunii: după premiera grandiosului spectacol centenar „Lohengrin” de R. Wagner (regia Silviu Purcărete) urmează spectacolul de balet Spărgătorul de nuci de P. I Ceaikovski (18, 23 și 29 decembrie), spectacolul „La Traviata” de G. Verdi (19 și 22 decembrie), „Nunta lui Figaro de W. A. Mozart (18 decembrie) și „La Bohème” de G. Puccini (29 decembrie).

*

Organizatori: Opera Națională București, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin

Parteneri:, Opera Comică pentru Copii, Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA

 

Eveniment recomandat de Europa FM

 

Parteneri media: AGERPRES, România TV, Zile și Nopți, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio France International, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, Forbes, Leviathan, Spot Media, Marea Dragoste, Ordinea Zilei, News București, Reușita TV, București Business, 9am, Kudika, Garbo, Ballet Magazine, Notorious Stories, Timpul, a7tv, Media Trust, Bookhub, Revista Psychologies

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.