Cluj-Napoca a intrat în rețeaua orașelor creative UNESCO, cu titulatura de City of Film, alături de Cannes (Franța) și Gdynia (Polonia), devenind primul oraș din România membru al acestei prestigioase structuri internaţionale! Lista celor 49 de orașe care se alătură rețelei Creative Cities a fost publicată pe 8 noiembrie, trei dintre ele primind titulatura de City of Film.

Cele 21 de orașe de film UNESCO se întind pe tot globul, din Japonia până în America de Sud, rețeaua încurajând parteneriatele și schimbul de idei. Fiecare oraș al filmului vine cu o moștenire cinematografică unică. În total, rețeaua de orașe creative UNESCO, creată în 2004, cuprinde aproape 300 de oraşe din peste 80 de țări. Rețeaua este concepută pentru a încuraja parteneriate mai mari între UNESCO și orașele creative din întreaga lume.

Clujul primește această titulatură în anul în care Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) a aniversat 20 de ediții, marcând două decenii în care a contribuit masiv la transformarea orașului într-unul dintre cele mai active din România, din punct de vedere cultural. Unul dintre cele mai importante festivaluri din regiune, TIFF a pus Clujul pe harta industriei cinematografice, având ca obiectiv comun cu autoritățile locale, pe termen lung, transformarea sa într-un centru major de producție de film, care să atragă producători români și străini, investiții în economia locală și formarea profesioniștilor la nivel local.

Importantă pentru dezvoltarea acestui proiect este colaborarea din sectorul cultural din oraș și participarea activă a culturii în abordarea dezvoltării urbane, la care activitatea Centrului Cultural Clujean a contribuit semnificativ în ultimii 5 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.