Ştiaţi că o livadă de kiwi poate fi mai puţin costisitoare decât o livadă de meri? Aţi aflat care sunt ultimele tendinţe în… grădinărit? Din 9 octombrie, Dana Deac ne dezvăluie #secreteleplantelor, în emisiunea care ne aduce natura în case. În fiecare sâmbătă, de la 10.30.

 

 

În pandemie fiind, am tânjit cu toții după verdele plantelor, frunzelor, copacilor. Din 9 octombrie, la TVR 1, descoperim #secreteleplantelor, în cea mai nouă emisiune care ne aduce natura în case, în viaţa noastră. „Pentru că natura nu este un loc de vizitat, este chiar casa noastră”, punctează Dana Deac, realizatoarea emisiunii #secreteleplantelor, pe care telespectatorii o vor putea vedea în fiecare sâmbătă, de la 10.30, la TVR 1.

 

„Programul nostru este un magazin de infotainment despre relația omului cu natura, este o emisiune care educă publicul într-o manieră modernă, reprezintă o punte spre o civilizație care înțelege lumea în care trăiește și în care soluția pentru a conviețui în echilibru cu mediul natural și social este responsabilizarea fiecăruia”, mai spune Dana Deac.

#secreteleplantelor cuprinde mai multe rubrici și are o componentă interactivă. În fiecare ediţie, Dana Deac îi provoacă pe telespectatori la un concurs cu premii deloc de neglijat. Toate detaliile vor fi oferite de realizatoare în emisiune, iar rubricile programului vor putea fi văzute şi pe pagina de Facebook TVR 1, dar și pe canalul oficial de YouTube al TVR. Concursul „Cele mai frumoase anotimpuri din grădina mea” va fi anunţat în a doua ediţie #secreteleplantelor.

 

Ce rubrici vom vedea la #secreteleplantelor, de la TVR 1

 

În prima ediție, cea din 9 octombrie, inginer Lavinia Iliescu, doctorand în științe horticole, va explica telespectatorilor cum să-și cultive propria livadă bio de kiwi, care este cu mult mai puțin costisitoare decât o livadă de meri.

 

Plantele perene sunt noul trend în grădinărit. Piet Oudolf este cel mai faimos peisagist olandez, care a făcut din plantele perene un mod de a conecta omul cu natura nemediată de anotimpuri. Cum şi ce idei putem pune şi noi în practică, vedem la #secreteleplantelor, sâmbăta, la TVR 1.

 

Luminița Nicorici, peisagist, va demonstra în fiecare ediţie importanța plantelor perene în viața noastră. De altfel, concursul „Cele mai frumoase anotimpuri din grădina mea” se va derula în cadrul acestei rubrici.

 

Dispozitivul Muzica plantelor este o piesă de tehnologie care transformă impulsul electric al unei plante în note muzicale. Cu alte cuvinte, această mașină oferă plantelor o voce pe care o putem auzi. Liudmila Self este profesor în Tampa, Florida şi membră a American Herbalists Guild (deține câteva specializări în aplicații terapeutice ale plantelor). Ea le va arăta copiilor din România cum învață copiii de peste ocean științele botanice. Liudmila îi va conduce pe micii telespectatori în lumea fascinantă a plantelor din însoritul stat Florida, dar nu se va opri doar acolo.

 

Florin Stoican este geolog, director al geoparcului aspirant UNESCO – Oltenia de sub munte, președinte al Asociației Parcul Natural Văcărești, dar şi al Asociației Kogayon, iar în rubrica sa va prezenta telespectatorilor avantajele ariilor naturale protejate, va vorbi despre pădurile României și va arăta în ce constă responsabilitatea noastră, ca cetățeni ai secolului XXI, față de natură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.