În toată țara, există peste 1000 de castele și conace care ar putea pune România pe harta turișitilor pasionați de istorie, însă multe dintre ele nu sunt exploatate la adevărata lor valoarea. Paula Herlo a mers pe drumul monumentelor istorice și a stat de vorbă cu autorități care ar fi trebuit să investească în ele, dar și cu oameni care au transformat aceste locuri în obiective turistice, devenite atracție pentru iubitorii de vremuri trecute.

 

Dintr-un trecut impresionant, putem să construim un viitor de poveste. Trebuie doar să vrem. Trecutul are viitor – un reportaj semnat de Paula Herlo, duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!.

 

„Doar 15% dintre castelele și conacele din România sunt în circuitul turistic sau restaurate. Restul așteaptă vremuri mai bune. Sau viziune din partea autorităților care, deși au avut la dispoziție fonduri europene pentru renovarea lor, au trecut ușor peste această informație. Sute de castele și conace s-au prăbușit sub ignorața oamenilor statului sau din neputința proprietarilor de a le întreține. Există, însă, și locuri de poveste care adună zeci de mii de turiști. Castele devenite hoteluri sau conace în jurul cărora învie comunitatea”, a spus Paula Herlo.

 

De ce nu se face nimic, ce răspunsuri au autoritățile, dar și care sunt cei care s-au ocupat ca aceste monumente să nu se piardă între betoane, aflăm de la Paula Herlo, într-o nouă ediție România, te iubesc!, duminică, de la 18:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.