Violonistul Joshua Bell a fost forțat să-și anuleze participarea la concertul din cadrul Festivalului Internațional George Enescu programat pentru data de 7 septembrie, pe care urma să îl susțină împreună cu Academy of St Martin in the Fields, din motive medicale.

Concertul Academy of St Martin in the Fields din 7 septembrie va avea loc în continuare, iar dirijor și solist va fi marele violonist Nikolaj Znaider, care revine la Festivalul Enescu pentru a treia oară. Programul serii va păstra două din cele trei lucrări prevăzute inițial – Mendelssohn, Uvertura Visul unei nopți de vară și Bizet, Simfonia in do major. Singura schimbare va fi Concertul nr. 1 în sol minor op. 26 de Bruch, la care Znaider va fi solistul, în locul concertului în la minor pentru vioară și Orchestră de Dvořák.

Atât ansamblul, cât și organizatorii Festivalului, îi sunt recunoscători pentru că faptul că Nikolaj Znaider a acceptat propunerea într-un moment atât de dificil, într-un timp atât de scurt.

Nicolaj Znaider este unul dintre cei mai buni violoniști ai momentului. Acesta se remarcă atât ca solist, cât și ca dirijor şi instrumentist de muzică de cameră. Din septembrie 2021, va fi director muzical al Orchestrei Naționale din Lyon. Este un dirijor invitat frecvent de către cele mai mai importante orchestre din lume, precum Orchestra Simfonică din Chicago, Orchestra din Cleveland, Orchestra Simfonică din Montreal sau Orchestra Filarmonică Regală din Stockholm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.