Bucureștenii sunt invitați la filme în aer liber, în fiecare săptămână, în centrul Bucureștiului: evenimentul „Cinema sub clar de lună” revine din 3 septembrie în Capitală, pentru al doilea an. Proiecțiile vor avea în Grădina Muzeului Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu, nr. 8), în zona Piața Romană/ Calea Victoriei.

Spectatorii vor avea ocazia să vadă, pe ecran mare, filme care au făcut vâlvă în ultimul an și au adunat premii în marile festivaluri,  producțiile care au deschis și închis oficial TIFF 2021, cele recompensate cu Premiul Publicului și câteva dintre cele mai așteptate premiere românești.

„Cinema sub clar de lună“ se deschide vineri, 3 septembrie, de la 20:30, cu Neidentificat, în regia lui Bogdan George Apetri, un film polițist intens, cu accente noir, distins cu Premiul FIPRESCI la TIFF 2021, urmat (sâmbătă) de o poveste despre adolescență și iubire, o odă nostalgică adusă anilor ’80, semnată de celebrul cineast francez François Ozon – Vara lui 85/ Été 85, și de Tata mută munții, noua producție a lui Daniel Sandu, o dramă „cu un ritm care nu te lasă să răsufli”, potrivit „The Hollywood Reporter”, și cu Adrian Titieni pe afiș (duminică).

Proiecțiile vor continua în fiecare săptămână, până pe 17 octombrie. Programul poate fi consultat pe transilvaniafilm.ro și facebook.com/TransilvaniaFilm/ .

Biletele vor fi disponibile pe Eventbook.ro.

Program 3-5 septembrie

Grădina Muzeului Național al Literaturii Române
Str. Nicolae Crețulescu, nr. 8

📌 Vineri, 3 septembrie, 20:30
Neidentificat
Regia: Bogdan George Apetri | România-Letonia-Cehia, 2020 | 123′
Cu: Bogdan Farcaş, Dragoș Dumitru, Vasile Muraru, Emanuel Pârvu, Olimpia Mălai, Ana Popescu, Andrei Aradits, Kira Hagi, Ion Bechet

Un caz nerezolvat. Un criminal neidentificat. Un poliţist obsedat. Investigaţia îl aruncă într-o lume întunecată şi violentă, trăgându-i după el pe toţi cei din jurul său. Un policier care îmbină cu succes suspansul unui thriller cu misterul și atmosfera autentică de film noir, Neidentificat a câştigat Premiul criticii – FIPRESCI (Federația Internațională a Criticilor de Film) la TIFF 2021.

📌 Sâmbătă, 4 septembrie, 20:30
Vara lui ’85 / Été 85
Regia: François Ozon | Franţa-Belgia, 101′
Cu: Félix Lefebvre, Benjamin Voisin, Philippine Velge

Alexis are 16 ani şi se răstoarnă cu barca în afara coastei Normandiei. Printr-o minune, David se află în apropiere şi îl salvează. Alexis este convins că băiatul cu doi ani mai mare este prietenul pe care îl aştepta de-o viaţă, dar poate prietenia lor rezista mai mult decât o vară?
12 nominalizări la ediţia de anul acesta a Premiilor César

📌 Duminică, 5 septembrie, 20:30
Tata mută munții
Regia: Daniel Sandu | România-Suedia, 2021 | 109′
Cu: Adrian Titieni, Valeriu Andriuță, Judith State, Tudor Smoleanu, Elena Purea, Radu Botar

Mircea Jianu, un fost ofițer de informații, află că fiul său a fost declarat dispărut în munți. Acesta se duce în grabă spre locul tragediei, ca orice părinte îngrijorat, în speranța că-l va găsi pe tânăr viu și nevătămat. Dar după câteva zile de căutări zadarnice, Mircea decide să-și adune propria echipă de salvatori, intrând în conflict cu echipa locală. Încet-încet, tatăl care, în frământarea lui refuză să accepte evidența, devine prizonierul unei bătălii încrâncenate dintre om și natură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.