Albumul Hope al multipremiatei vocaliste și compozitoare de jazz Elena Mîndru se lansează astăzi, 27 august 2021, la nivel internațional, inclusiv România. În cele 10 piese ale albumului, Elena cântă alături de trioul finlandez Tuomas J. Turunen (pian), Oskari Siirtola (contrabas) și Anssi Tirkkonen (tobe) și îl are ca invitat special pe virtuosul violonist polonez Adam Bałdych ale cărui intervenții creative aduc un plus de culoare și rafinament pieselor.

Albumul este produs de Eclipse Music, o casă de discuri cu o solidă reputație pe zona de jazz din Finlanda. Elena a făcut toate eforturile ca discul să fie accesibil și publicului ei din România în același timp cu publicul internațional, CD-ul fiind disponibil în rețelele de librării Librarium și Cărturești. Albumul va fi publicat și în format vinyl pentru pasionații acestui suport și va fi putea fi comandat online atât în format digital, CD, cât și LP (cu livrare începând cu data de 29 octombrie 2021) direct de aici: https://elenamindru.bandcamp.com/merch

 

Hope este al cincilea disc al artistei de jazz Elena Mîndru în care ea deține dublul rol de protagonist și lider de trupă. Piesele sunt compoziții ale lui Tuomas J. Turunen, Elena Mîndru și Adam Bałdych, versurile fiind scrise de Elena Mîndru.

 

Toate cele 10 piese care compun albumul includ mesaje despre nevoia acută a umanității de a redescoperi naturalețea și unicitatea ființei, expusă provocărilor contemporane aduse de globalizare, migrație, ecologie și schimbări climatice. Muzica devine limbaj universal pentru a celebra emoția și fragilitatea umanității și nevoia ființei de a comunica.

 

Piesele au fost înregistrate live la studiourile Sibelius Academy Kallio Kuninkala din Järvenpää, în Finlanda. Lansarea a fost precedată de trei single-uri: Foliage, Hay Moon și Run Away.

 

 

Line-up: ELENA MÎNDRU – voce & EFX, ADAM BAŁDYCH – vioară și & vioară renascentistă, TUOMAS J. TURUNEN – pian, OSKARI SIIRTOLA – contrabas, ANSSI TIRKKONEN – tobe.

 

Înregistrare și mixaj: Joonas Saikkonen, Mastering: Jarno Alho @ Alho Audio Mastering, Grafică: Andrei Budescu, Casă de discuri: Eclipse Music.

 

Lista pieselor de pe albumul Hope: (1) Hope; (2) Hay Moon; (3) Foliage; (4) Walk Away; (5) Run Away, (6) Blackberry; (7) Blueberry; (8) Lost Boys; (9) Luca;  (10) Walking on the Moon.

 

Link-uri:

Facebook: https://www.facebook.com/elenamindru.jazzvocalist/

Instagram: https://www.instagram.com/elenamindru.jazzvoice

YouTube: https://www.youtube.com/c/ElenaMindru

Bandcamp: https://elenamindru.bandcamp.com/

Spotify: https://spoti.fi/2S2MeS1

Website: www.elenamindru.com

 

“Elena Mîndru are ceva divin, care chiar se poate percepe când cântă. Până și atunci când vocea face salturi cu intervale largi, își păstrează siguranța și eleganța. Controlul ei vocal este imens.”

– HGF, Mannheimer Morgen (DE)

 

„Adam Bałdych are, fără nicio îndoială, cea mai tare tehnică dintre toți violoniștii de jazz în viață în momentul de față. Ne putem aștepta la orice de la el.”

– Ulrich Olshausen, Frankfurter Allgemeine Zeitung (DE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.