Cel mai amplu eveniment autohton dedicat experimentului și inovației în domeniul cinematografiei și artei audiovizuale, Festivalul Internațional de Film Experimental București (BIEFF) inaugurează o nouă secțiune competițională dedicată exclusiv producțiilor cinematografice românești sau realizate cu participare românească. În perioada 19 august – 20 septembrie 2021, cineaștii și artiștii vizuali din România sunt invitați să-și înscrie cele mai recente proiecte în Competiția Națională BIEFF.

Sunt eligibile pentru înscriere toate proiectele de film și artă vizuală realizate în Romania (sau cu participare românească) în ultimii doi ani (după 1 septembrie 2019), cu o durată maximă de 40 de minute. Lucrările selectate vor fi prezentate pe marele ecran în cadrul celei de-a unsprezecea ediții a festivalului, în perioada 16-21 noiembrie 2021, la București. Pentru a aplica la prima ediție a Competiției Naționale BIEFF, autorii sunt invitați să completeze formularul online: https://forms.gle/F7495mPigt4b63sk8

Termenul limită pentru înscriere este 20 septembrie 2021, ora 23:59. Regulamentul complet este disponibil online: http://www.bieff.ro/ro/BIEFF2021-Regulament-inscriere-filme

Prin invitația adresată deopotrivă profesioniștilor din lumea filmului și artelor vizuale și studenților și artiștilor aflați la debut, BIEFF își reafirmă obiectivul de a susține și promova noile viziuni în cinemaul autohton, oferind o platformă de expunere creatorilor inovatori din România.

Filmele românești înscrise în cadrul prezentului apel la înscriere vor fi luate în considerare atât pentru Competiția Națională, cât și pentru Competiția Internațională, în funcție de decizia comitetului de selecție.

Filmele selectate în cele două secțiuni competiționale vor fi analizate de un Juriu, format dintr-un minim de 3 și un maxim de 5 profesioniști de cinema. Filmele vor concura pentru 5 premii: Marele Premiu BIEFF 2021, Premiul pentru cea mai bună regie, Premiul pentru cel mai bun concept vizual, Premiul pentru cel mai bun film românesc și Mențiunea specială a juriului.

Totodată, selecția în cadrul BIEFF oferă în mod particular posibilitatea ca filmul să fie vizionat de curatori și selecționeri asociați unora dintre cele mai prestigioase festivaluri și instituții din zona cinema-ului de avangardă internațional, pe care BIEFF este onorat să le aibă partenere, precum: Quinzaine des Réalisateurs – Cannes Film Festival, Berlinale Forum Expanded, Festivalul Internațional de Film Rotterdam, IDFA – Festivalul Internațional de Film Documentar Amsterdam, Festivalul Internaţional de Scurtmetraj Oberhausen, Le Fresnoy – Studio National des Arts Contemporains, EYE Film Institute Netherlands.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.