Festivalul dEvA Magic Summer – seri de jazz, blues și crossover va avea în prim plan vocile feminine româneşti de gen, care vor putea fi ascultate timp de trei zile (20-22 august, de la ora 19) în Parcul Cetăţii din Deva.

Generosul și spectaculosul filon muzical dat de combinația dintre jazz, blues și crossover va fi reprezentat de unele dintre cele mai talentate și cunoscute cântăreţe ale momentului din România.

Pentru a convinge publicul românesc că avem şansa de a fi contemporani cu cea mai numeroasă și talentată generație de vocaliste ale acestor stiluri muzicale, Festivalul dEvA Magic Summer – seri de jazz, blues și crossover invită pe scenă în cele trei seri de 20, 21 și 22 august în Parcul Cetății, voci deja consacrate din diverse generații, precum Paula Seling, Luiza Zan, Nadia Trohin, Irina Sârbu,  Ana Cristina Leonte, Ana Maria Roşu, Maru. Maria Răducanu, în formulă solo sau cu trupă, alături de care vor evolua reprezentativi muzicieni ai genului, dintre care nu vor lipsi Big Band-ul Radio sau sextetul vocal a cappella Blue Noise, cu programe pline de virtuozitate, fantezie, culoare și exuberanță. Conceptul și distribuția artistică a festivalului sunt realizate de Oltea Șerban-Pârâu. Prezentatorul celor trei seri va fi Cristian Marica.

            Festivalul dEvA Magic Summer – seri de jazz, blues și crossover propune, așadar, o întâlnire în premieră în România cu frumusețea, delicatețea, dar și forța și seducătoarea fascinație a jazz-ului și a celor mai noi derivate ale acestuia, în proiecte muzicale inovatoare de cel mai înalt nivel artistic având în centru VOCEA FEMININĂ.

Artistele invitate, mare parte dintre ele deja cu o recunoaștere care depășește granițele țării, vor da cu siguranță acea notă de strălucire, clasă și stil, care va înscrie festivalul din Cetatea Deva pe harta celor mai selecte manifestări de gen din România.

 

Festivalul dEvA Magic Summer

Seri de jazz, blues şi crossover

voci feminine în concert

 

Parcul Cetăţii

20 august, ora 19.00

 

Program :

 

LUIZA ZAN / voce, Barabás Lőrinc / trompetă, samples, keys – Railroad

 

 

ANA MARIA ROŞU & GUESTS

Ana Maria Roşu / voce, Sorin Zlat / pian, Florian Nicolau / chitară, Cătălin Milea / saxofon, Iulian Nicolau / tobe,

A-C LEONTE & THE BASH

Ana-Cristina Leonte / voce, Tavi Scurtu / tobe, Albert Tajti / clape, bass synth, Alex Arcuş / saxofon, flaut, bass synth

 

21 august, ora 19.00

 

MARÚ 

 

MARIA RĂDUCANU – voce, chitară

 

PAULA SELING – voce, pian

 

22 august, ora 19.00

 

BLUE NOISE – sextet vocal a cappella

 

IRINA SÂRBU BAND

Irina Sârbu / voce, Puiu Pascu / claviaturi, Ciprian Parghel / contrabas, Tudor Parghel / tobe

 

BIG BAND RADIO dirijor Ionel Tudor

solistă NADIA TROHIN – voce

 

Organizatori : Primăria  Municipiului Deva, Centrul Cultural “Drăgan Muntean”

Parteneri : Colegiul Naţional “Decebal”, SPIGM Deva

Parteneri media : Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Regional, România TV, Liternet, Agenţia de carte, Pro Contemporania, The Culture Club

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.