Retrospectiva celor mai apreciate filme proiectate la Astra Film Festival continuă joi, 15 iulie, cu un film care a primit Mențiunea Specială a Juriului din Competiția Internațională la ediția din 2018, Sand and Blood / Nisip și Sânge, filmul de debut al tinerilor regizori Matthias Krepp și Angelika Spangel. Filmul este un montaj de filmări personale de pe diverse platforme online, narate de refugiaţi care acum trăiesc în Austria și permite o perspectivă nouă şi intimă asupra istoriei recente din Siria şi Irak.

 

”Nu este o luptă între bine și rău. Este o luptă între rău și mai rău.” (refugiat)

 

 

15 iulie Sand and Blood / Nisip și Sânge –  Mențiunea Specială a Juriului din Competiția Internațională, ediția  #AFF2018

Matthias Krepp, Angelika Spangel • Austria • 2017 • 90’

 

Reţelele de socializare permit refugiaţilor să fie la curent în timp real cu ceea ce se întâmplă în ţările de baştină. Sand and Blood este un montaj de filmări personale de pe diverse platforme online, narate de refugiaţi care acum trăiesc în Austria. Această abordare formală permite o perspectivă nouă şi intimă asupra istoriei recente din Siria şi Irak: un montaj de imagini bântuitoare pline de distrugere, groază şi ură. Acesta dă privitorului ocazia să pună întrebări mai complexe decât titlurile de pe prima pagină a ziarelor. Fiecare personaj are şansa de a-şi explica propriul punct de vedere fără a fi judecat. Sand and Blood reuneşte aceste istorii într-o sumbră şi emoţionantă tapiserie care obligă privitorul să chestioneze natura binelui şi-a răului şi statutul victimei şi-al agresorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.