Abonamentele la concertele de la Ateneul român și la Sala Palatului de la ediția 2021 a Festivalului Enescu au fost distribuite aleatoriu astăzi, în cadrul tragerii la sorți organizate pe baza platformei random.org. Evenimentul a fost transmis în direct  pe www.festivalenescu.ro, la acest link, pe Pagina de Facebook a Festivalului și pe Pagina de Facebook a Eventim. Biletele individuale se pun în vânzare pe 19 iulie 2021, la ora 12:00 online, pe site-urile Eventim și ale Festivalului.

 

Evenimentul a avut loc la Salonul de Protocol al Ateneului Român în prezența unei comisii de specialitate formată din Marius Gheldiu (avocat Tuca Zbarcea & Asociații) și Paula Rosenberg (notar).

 

Tragerea la sorți s-a făcut prin metode electronice, pe baza website-ului random.org, fără posibilitatea intervenției umane în algoritmul de selectare a câștigătorilor.

 

Un număr de 4389 de persoane s-au înscris la loteria organizată pentru a pune în vânzare abonamentele la ediția 2021 a Festivalului Enescu. S-au înscris 2184 de persoane pentru 1104 abonamente la Sala Palatului, respectiv 2185 pentru 170 abonamente pentru Ateneul Român. Fiecare solicitant a avut voie să opteze pentru maxim două abonamente.

 

Pentru fiecare categorie de abonamente s-a extras o listă de rezervă cu 50 de nume. În cazul în care vor exista abonamente neachitate până la data de 16 iulie, conform procedurii, se va trece la lista de rezervă (în ordinea extragerii).

 

Listele complete cu numerele extrase și câștigătorii pot fi consultate public pe site-ul www.eventim.ro, la acest link.

 

Informații pentru câștigătorii loteriei abonamentelor

După extragere, câștigătorii vor fi contactați prin e-mail/telefon și vor putea achiziționa abonamentele până pe 16 iulie 2021 (data băncii). Aceștia vor primi un link pentru a efectua plata.

Abonamentele se vor emite în format print@home sau în format printat în funcție de opțiunea exprimată la înscriere. Clienții care nu achită abonamentele până la data de 16 iulie (data băncii) vor pierde dreptul de cumpărare acesta fiind transferat următoarei persoane de pe lista de așteptare. Pe 16 iulie 2021 se va încheia perioada de plată, urmând ca abonamentele să fie distribuite până pe data de 12 august 2021.

Ulterior, dacă există abonamente care nu sunt achitate la timp de câștigători, din lista de rezervă vor fi aleși în ordinea extragerii alți clienți ce vor avea posibilitatea de a cumpăra abonamente. Aceștia vor avea la dispoziție 7 zile pentru plată. Daca mai rămân abonamente neachitate acestea vor fi puse la vânzare direct pe site-ul Eventim și pe site-ul Festivalului.

Persoanele interesate pot contacta direct echipa Eventim pentru mai multe detalii, la adresa de mail contact@eventim.ro sau la telefon 0728 999 775, de luni până vineri, de la ora 10.00 la ora 18.00.

Informații despre loterie

Vânzarea în sistem de loterie a fost aleasă deoarece oferă șanse egale tuturor celor care vor să achiziționeze abonamente la Festival, la concertele de la cele două săli care sunt cele mai căutate de iubitorii muzicii: Sala Palatului și Ateneu. Procedura utilizată este folosită și la alte evenimente internaționale de muzică clasică.

 

Înscrierea pentru loteria abonamentelor a avut loc între 9 și 28 iunie, pe site-ul eventim.ro. Este a doua ediție la care organizatorii Festivalului Internațional George Enescu optează pentru această variantă.

 

Abonamentele la Sala Auditorium vor fi puse în vânzare la liber, pe site-ul eventim.ro și www.festivalenescu.ro, deoarece nu au generat suficientă concurență pentru a justifica o tragere la sorți.

 

Informații de background

 

Festivalul Internațional George Enescu 2021 se va desfășura între 28 august și 26 septembrie, la București și în mai multe orașe din țară, cu tema „O istorie din iubire”, pentru a promova lucrurile extraordinare pe care oamenii le pot crea atunci când colaborează din dragoste pentru muzică. Va fi un eveniment jubiliar, cel mai lung din istoria sa, care va aniversa 140 de ani de la nașterea lui George Enescu și cea de-a 25-a ediție a Festivalului.

Spre deosebire de celelalte ediții, Festivalul Enescu 2021 va trece printr-o serie de transformări și adaptări, pentru a face față provocărilor pandemiei. Cele 78 de concerte sunt organizate în patru serii:

Informații despre program pot fi găsite aici, iar despre bilete și regulamentul loteriei, aici. Este posibil ca, din cauza pandemiei, să apară schimbări în program. Accesul în sălile de concerte se va face cu respectarea condițiilor sanitare, iar purtarea măștii va fi obligatorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.