O minte genială dar sadică dezlănțuie un mod bolnav de a face justiţie în filmul SPIRAL: Următorul Capitol SAW, din 2 iulie în cinematografe. Lucrând în umbra unui apreciat veteran al poliției (Samuel L. Jackson), detectivul Ezekiel „Zeke” Banks (Chris Rock) și partenerul său începător (Max Minghella) se ocupă de o investigație a crimelor care amintesc într-un mod tulburator de trecutul înfiorător al orașului. Prins fără să vrea într-un mister care se adânceşte din ce în ce mai mult, Zeke se trezeşte în centrul jocului morbid al minţii criminale.

 

În timpul unei parade nocturne de 4 iulie, detectivul de serviciu Marv Bozwick îl urmărește pe un hoț îmbrăcat ca unchiul Sam pe o conductă murdară de canalizare. Atacat din spate de o persoană care purta o mască grotescă de porc, Bozwick se trezește pentru a se găsi suspendat de limbă într-un tunel activ de metrou. În timp ce se zbate în aer, un mesaj înregistrat îi oferă o soluție ciudată: smulge-ți limba mincinoasă din gură și trăiește, sau atârnă acolo și mori. Incapabil să scape din capcană, Bozwick este ucis de un tren de metrou care vine în viteza. A doua zi, detectivul Ezekiel „Zeke” Banks (Chris Rock) îl întâlnește pe noul său partener, detectivul în pregătire William Schenk (Max Minghella). În timp ce investighează teribila moarte de la metrou, Banks și Schenk descoperă că victima a fost un coleg polițist ucis într-o manieră care amintește de ucigașul în serie Jigsaw. Desemnat de căpitanul Angie Garza (Marisol Nichols) pentru a conduce echipa de investigații pentru acest caz,  Banks și Schenk combină criminalistica digitală, imagini de supraveghere și dosare vechi de cazuri Jigsaw pentru a găsi răspunsuri. Între timp, legendarul tată al Banks, șeful de poliție pensionat, Marcus Banks (Samuel L. Jackson), avertizează că lucrurile ar putea deveni foarte urâte dacă acesta este într-adevăr un imitator nebun al Jigsaw. Când un alt detectiv este găsit mort într-o capcană de coșmar, cu degetele rupte, Zeke își dă seama că cineva cu o vendetă personală împotriva Poliției South Metro țintește polițiști murdari.

În mod ironic, Zeke însuși a depus mărturie împotriva unui partener corupt, o decizie care l-a înfuriat pe tatăl său și l-a înstrăinat de restul forței. Pe măsură ce videoclipurile macabre ajung la stație oferind indicii cumplite și ghicitori criptice, Zeke și Schenk sunt prinși în jocul mortal al maniacului. Numărul de cadavre crește rapid, pe măsură ce ofițerii de poliție sunt descoperiți jupuiți, opăriți cu ceară clocotită și sacrificați cu sticlă spartă. Odată cu scurgerea timpului și vânătoarea sa devine din ce în ce mai disperată, Zeke descoperă curând că adevăratul motiv al criminalului este mai îngrozitor – și mult mai personal – decât și-ar fi putut imagina oricine. Prins într-o pânză de nebunie și crimă, Zeke trebuie să pună capăt puzzle-ului final dacă speră să scape viu și să aducă în fața justiției sadicul criminal. Un nou capitol care te ține cu sufletul la gură, din seria iconică Saw, Spiral este un thriller diabolic, cu un punct culminant șocant, spre deosebire de orice altceva văzut până acum.

Spiral este regizat de Darren Lynn Bousman (Saw II, Repo! The Genetic Opera) după un scenariu de Josh Stolberg (Jigsaw, „Avatar: The Last Airbender”) și Peter Goldfinger (Jigsaw, Piranha 3D). În rolurile principale îi regăsim pe: Chris Rock („Fargo”, Top Five), Max Minghella („The Handmaid’s Tale”, The Ides of March), Marisol Nichols („Riverdale”, „Teen Wolf”) și Samuel L. Jackson (Pulp Fiction, Snakes pe un avion). Producătorii sunt Oren Koules (Saw, John Q) și Mark Burg (Saw, The Intruder). Producătorii executivi sunt Daniel Jason Heffner (Saw, Repo! The Genetic Opera), Chris Rock, James Wan (Saw, The Conjuring), Leigh Whannell (Saw, The Invisible Man), Stacey Testro (Saw, Jigsaw), Jason Constantine (Saw , The Expendables), Gregg Hoffman și Kevin Greutert (Saw IV, Leatherface). Directorul de fotografie este Jordan Oram (Cinema of Sleep, „The Porter”). Designerul de producție este Anthony Cowley („Dexter”, „Dig”). Editorul este Dev Singh (Resident Evil, Incident in a Ghostland). Muzica este de Charlie Clouser (Saw, „Wayward Pines”). Designerul de costume este Laura Montgomery (Suicide Squad, „Ce facem în umbre”)

 

DESPRE PRODUCȚIE

Chris Rock ar putea fi cel mai cunoscut ca legendarul actor de stand-up și comedie, care și-a schimbat fața comediei cu comentariile sale hilare, perspicace, care depășesc toate limitele. Ceea ce nu este foarte cunoscut este că starul este (în cuvintele sale) un „fan masiv” al filmelor de groază în general și al seriei Saw în special – mai ales modul în care franciza a amestecat o varietate de genuri populare pentru a crea ceva complet nou. „Mi-a plăcut toată groaza și sângele, desigur, dar au fost și thrillere grozave”, spune Rock. Când a venit la bordul francizei ca vedetă și producător executiv al lui Spiral, palpitantul nou capitol din cartea Saw, Rock își folosește cunoștințele enciclopedice despre franciză la un bun folos: să aducă un omagiu filmelor anterioare înainte schimbe direcția. „Ideea mea a fost să câștig teren acum și să trasez o nouă direcție. Păstrăm tot ceea ce definește un film Saw, dar aprofundăm și elementele thrillerului psihologic și de suspans care au fost întotdeauna acolo, sub suprafață – avem capcane, avem sânge, dar avem și am o poveste și personaje care îi vor face pe oameni să ghicească. De aceea chiar nu mă uit la Spiral ca la următorul film Saw. De fapt, reîncepem și ne îndreptăm într-o direcție complet diferită cu acest film.”

Printr-o curioasă întorsătură a soartei, călătoria de a aduce Spiral pe marile ecrane a început în una dintre cele mai vesele ocazii imaginabile: o nuntă. Michael Burns, vicepreședintele Lionsgate, participa la nunta unui prieten în Brazilia și s-a trezit așezat lângă Rock. Comediantul s-a aplecat spre Burns în timpul ceremoniei și a dezvăluit cât de mult i-au plăcut filmele Saw și că i-ar plăcea să apară într-un nou capitol care să ducă seria într-o nouă direcție îndrăzneață. După nuntă, Burns i-a contactat pe producătorii Saw, Mark Burg și Oren Koules și le-a spus că ar trebui să ia legătura cu Rock pentru a aranja o întâlnire despre un posibil nou film din universul Saw.

„Așa că l-am sunat pe Chris și câteva săptămâni mai târziu, eu și Oren ne-am întâlnit cu el pentru a discuta ideile sale pentru un nou capitol”, spune Burg. „Și aproximativ un an mai târziu, eram pe un platou împreună filmând Spiral”. Ideea lui Rock pentru film l-a implicat în crearea unui detectiv din lumea lui Saw – un polițist care este pe deplin conștient de criminalul în serie din trecutul orașului său, dar consideră că acesta este istorie – care este implicat într-o anchetă bizară în care crimele par să amintească cu adevărat de stilul lui Jigsaw. „Prima idee pe care am avut-o a fost, dacă aș fi fost un polițist care s-a trezit într-o capcană sau a avut o mână înlănțuită la o țeavă și un ferăstrău în cealaltă”, își amintește Rock. „Asta ne-a stimulat toate conversațiile și, pe măsură ce vorbeam, toată lumea a fost încântată de ceea ce ar putea deveni acest film.” Deși Rock a fost dornic să ofere propriile sale idei originale pentru poveste, ceea ce a lăsat în întregime echipei experimentate de realizare a filmului, au fost capcanele infame care fac parte din istoria francizei. „I-am spus lui Mark Burg că nu vreau să am nimic de-a face cu capcanele”, spune Rock. „De fapt, nici nu am vrut să le văd până nu ajung pe platou. Mark și echipa lui știu exact ce fac atunci când vine vorba de uciderea cu îndemânare a oamenilor de pe ecran, așa că le-am spus: „Mă voi ocupa de partea mea din povestea detectivului și voi, băieți, vă veți ocupa de tot sângele, pentru că o faceți mai bine decât oricine. ”Nu este o problemă pentru Burg și Koules, care au produs întreaga franciză de filme.

„Este întotdeauna distractiv să venim cu noi capcane înfricoșătoare și cu noi povești înfiorătoare și apoi să ne dăm seama cum se conectează la lumea existentă pe care am creat-o”, spune Burg. „Vestea bună a fost că Chris a avut niște idei foarte bune și o viziune solidă pentru Spiral.” Koules recunoaște că atunci când el și Burg au început să lucreze la Saw-ul original în 2003, nu și-ar fi imaginat că vor adăuga moștenirea peste 17 ani mai târziu. „Am fost fericiți doar să realizăm un film cu adevărat uimitor pe care oamenii din întreaga lume l-au iubit”, spune Koules, „Asta este tot ceea ce speram să facem atunci când a început totul.” Și echipa de producători de filme a fost pe deplin la bord, întorcând pagina pentru un nou capitol din moștenirea Saw. „Publicul nostru devotat dorește filme care să fie mai mari, mai bune și mai înfricoșătoare”, adaugă producătorul executiv Spiral, Daniel Jason Heffner, „deci asta am livrat cu Spiral”. Koules spune că acest lucru se datorează în mare măsură tot ceea ce Rock a adus filmului. „Chris este minunat în acest film și arată atât de mult. Publicul va vedea aici o parte a lui care nu a mai fost văzută niciodată. El te va face să râzi sporadic, dar nu te înșela: Spirala este întunecată, deranjantă și extrem de brutală. ” Rock se așteaptă ca fanii groazei să adore plimbarea în care ăi duce Spiral. „Este un roller coaster autentic care funcționează pe toate simțurile tale”, spune el. „Are dramă, acțiune polițistă, o notă de comedie și o grămadă de groază extremă. Practic, are tot ce ți-ai putea dori, inclusiv niște capcane uimitoare. Adică, acele capcane sunt ceea ce separă Saw de toate celelalte serii. ”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.