Cea de-a treia zi a optimilor a fost, de departe, cea mai încărcată de goluri și faze spectaculoase. 12 goluri marcate în timpul regulamentar, 2 în prelungiri și 9 la penalty-ury, așa ar putea arăta rezumatul. Însă, spectacolul de pe teren a fost trăit cu adevărat, doar în direct la PRO, care a fost lider autoritar de audiență pe parcursul celor două meciuri.

 

De la ora 19:00, Croația a întâlnit Spania într-un meci cu un parcurs neașteptat. Spaniolii și-au marcat un autogol prin Pedri în minutul 20, iar Sarabia a reușit egalarea în minutul 38. După pauză, echipa Spaniei dădea semne că a închis meciul prin golurile lui Azpilicueta și Torres din minutele 57 și 77, însă Orsic și Pasalic au egalat spectaculos înainte de finalul reprizei. În prelungiri, spaniolii și-au unit forțele și au mai marcat 2 goluri prin Morata și Oyarzabal, ducând scorul la un neverosimil 5-3 care-i califică în sferturi.

 

Începând cu ora 22:00, pe Arena Națională, au intrat echipele Elveției și Franței în ceea ce s-a demonstrat a fi cel mai lung și mai disputat meci de până la acest moment. După ce elvețienii au deschis scorul devreme, în minutul 15 prin Seferovic, Benzema a reușit egalarea și chiar să-i ducă în avantaj pe francezi în minutele 57, respectiv 59. După golul lui Pogba din minutul 75, calculele păreau complete, însă echipa Elveției a revenit spectaculos și a marcat prin Seferovic și Gavranovic, ducând meciul în prelungiri. Partida a ajuns la penalty-uri, unde Mbappe s-a transformat în anti eroul Franței, ratând lovitura decisivă și conducând echipa spre înfrângerea cu 4-5 la penalty-uri. Franța, campioana mondială en titre, urmează exemplul campioanei europene și părăsește devreme competiția. Elveția va întâlni Spania în sferturi!

 

Victoria obținută de Spania, după prelungiri, în fața Croației a fost lider de audiență în intervalul 19:00 – 21:34. În rândul publicului național, cu vârsta cuprinsă între 21 și 54 de ani, din categoriile ESOMAR ABCD, PRO TV avea 8.1 puncte de rating și 34.8% cotă de piață, dublu față de locul 2 care avea doar 3.9 puncte de audiență și 17.0% share. În același interval, la nivelul publicului cu vârsta cuprinsă 18 și 49 de ani, din mediul urban, PRO TV a înregistrat 6.5 puncte de audiență și 32.8% share, în timp ce locul 2 avea 4.0 puncte de audiență și 20.5% share.

 

Cel mai frumos meci de la EURO, disputat chiar pe Arena Națională, între Franța și Elveția a fost lider absolut de audiență! Disputa a înregistrat 13.1 puncte de rating și 42.5% cotă de piață în rândul publicului național, cu vârsta cuprinsă între 21 și 54 de ani, din categoriile ESOMAR ABCD, cifre de trei ori mai mari față de televiziunea de pe poziția secundă care avea 4.1 puncte de rating și 13.4% share. La nivelul publicului cu vârsta cuprinsă 18 și 49 de ani, din mediul urban, în intervalul orar 22:00 – 24:45, PRO TV a condus topul televiziunilor cu 12.2 puncte de audiență și 44.6% cotă de piață, în timp ce televiziunea de pe locul 2 avea 3.3 puncte de rating și 11.9% share.

 

Astăzi se încheie etapa optimilor!

 

La finalul acestei zile, tabloul sferturilor va fi clar, iar cele 8 echipe care vor rămâne în lupta pentru trofeu vor fi cunoscute. De la ora 19:00, Anglia va întâlni Germania într-un meci în care englezii vor să profite de forma bună arătată în grupe, etapă pe care a câștigat-o. Ultimul meci al acestei etape va fi la ora 22:00, între Suedia, câștigătoarea grupei E și Ucraina, calificată cu emoții de pe locul 3 din etapa anterioară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.