Învățăm miercuri un sport vechi de un secol despre care nu știe aproape nimeni și asistăm la nașterea unui sport nou. Tudor Furdui ne așteaptă cu episodul 9 al reality-show-ului de la TVR 1 pe 23 iunie, de la ora 22.00.

 

 

 

Picigin este un sport creat în 1908, în Croația, de niște băieți care voiau să joace polo, dar apa era prea mică. Pentru croați, picigin nu este un sport, este doar un mod de distracție pe plajă și, de multe ori, e doar un mod creativ de a impresiona fetele prin plonjoane spectaculoase. Miercuri, la „Microbist de România”, de la ora 22.00, cei zece concurenți ne impresionează în manieră proprie, arbitrați de Tudor Furdui, în cel de-al nouălea episod al reality-show-ului de la TVR 1.

 

Picigin se joacă pe plajă, în apă mică, cu cinci sportivi care încearcă să țină în aer o minge de tenis jupuită. Alte reguli nu sunt, dar fiecare încearcă să facă salturi cât mai spectaculoase atunci când lovește mingea. La „Microbist de România”, însă, jocul se joacă pe puncte, așadar o serie de reguli suplimentare sunt create: echipele au la dispoziție trei serii în care trebuie să țină mingea cât mai mult în aer, fiecare minge lovită aducând puncte. Primul concurs de picigin din istorie este pe cale să înceapă, așa că Tudor Furdui ne invită în tribune miercuri seară la TVR 1.

 

Proba individuală aduce cu ea și primul sport cu adevărat util în viață – prima competiție de curierat sportiv realizată vreodată. Iar ca să se pregătească pentru o eventuală viitoare carieră în curierat, cei zece suporteri fac tot ce trebuie să știe un curier adevărat: își găsesc marfa, o aranjează, o ambalează și o livrează la destinație, deplasându-se pe bicicletă. Lucrurile nu sunt însă tocmai simple, iar surprizele nu întârzie să apară pe parcursul probei. Cine scoate cel mai bun timp și reușește să livreze coletul intact primește și „bacșișul” meritat, mult râvnitele puncte care îl aduc mai aproape de marele premiu și de titlul de „Microbist de România”.

 

Distracția de la capătul lumii continuă, așadar, cu un nou episod plin de suspans și faze memorabile. Clasamentul se modifică după fiecare probă, astfel că e dificil de pronosticat cine va fi desemnat suporterul numărul 1 al României și va avea șansa de a petrece un citibreak de fotbalist în Istanbul. Vedem cine punctează de data aceasta la „Microbist de România” miercuri, 23 iunie, de la ora 22.00, la TVR 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.