Oh my… (completați voi la final :D)

Și iată că a venit și această zi…mult așteptată de fanii Lucifer de pretutindeni. Pentru cei care au avut posibilitatea (răsfățul 😈) de a urmări episoadele în avans, întrebarea care se conturează acum, este cum poți scrie cât de mult ți-a plăcut (ori nu) aceste episoade, fără a da spoilere, fără a deconspira momente importante ori… ei bine, personaje cheie. Cam asta e provocarea sau, pentru a rămâne în atmosfera luciferiană, cealaltă parte a monedei.

Cu un sezon de 16 episoade întârziat de o pauză neanticipată de 10 luni între primele episoade și cele care se lansează azi (S5B), trebuie menționat că echipa a gândit acest sezon că finalul poveștii lui Lucifer, sezonul care avea să ducă la bun sfârșit vizita prelungită a Diavolului pe pământ. Însă, cum anterior amintitului Diavol îi place să își bage coada și să dea lucrurile peste cap, cei de la Netflix au mai reînnoit serialul și cu un sezon 6 scurt, de 10 episoade. După evenimentele de azi, rămâne de văzut cu ce ne vor (putea) ispiti și în acele episoade.

Lucifer_S5B(2)
Photo: John P. Fleenor/ Netflix

Sezonul 5 a continuat parcursul lui Lucifer așa cum îl știm și cum ne-am obișnuit cu el, iar noile episoade nu fac rabat de la această rețetă. Ba chiar, cu o comunitate de fani fidelă și siguranță unei platforme de streaming, scenariștii au putut scrie o serie de episoade mai nișate, mai diferite, pe care unii le pot adora, iar alții da cu skip. Acest lucru e un beneficiu creativ atunci când nu ești nevoit a te uita la ratingurile săptămânale pentru a fi sigur că trebuie să produci doar episoade sigure, pentru audiența generală. Și că tot am amintit de PG-7, ce mult a mai trecut de la petiția înaintată de grupul conservator One Million Moms împotriva celor de la Fox pentru a anula proiectul după ce episodul a fost „scăpat” pe Internet. Nu tocmai eoni, însă 83 de episoade și continăum să le mai numărăm pe cele zece care vor veni la anul.

Revenind la ce aduce nou această parte secundă a sezonului 5, asemănător primei avem și aici vreo două episoade mai riscante, mai diferite și nu pentru toate gusturile, unul dintre ele fiind chiar episodul muzical despre care s-a tot scris în presă. Cumva la cererea fanilor care și-au dorit să îl audă pe Tom cântând mai mult, avem o serie de momente muzicale și melodii bine alese care să definească pe cât posibil fiecare personaj în parte, cu mențiunea că povestea din spatele acestui episod, se încadrează perfect în imaginea de ansamblu a sezonului. Pline de umorul caracteristic, replici tăioase cu dublu înțeles, alături de tipicul comic de situație, fiecare personaj ajunge să livreaze acel ceva pentru care își are locul în distribuție. Nici Ella, nici Linda și cu atât mai puțin Maze care a suferit în ultimele sezoane la acest capitol, niciunul dintre aceste personaje nu este lăsat în umbră, fiecare având momentele și chiar episodul său. La fel putem spune și pentru Amenadiel și Dan care nu rămân doar simple guest staruri.

Lucifer_S5B(1)
Photo: John P. Fleenor/ Netflix 

Un sezon care aduce laolaltă toate personajele pe care am ajuns să le îndrăgim de-a lungul timpului, alături de unele noi. Așa cum ne-a fost deconspirat anul trecut, Dumnezeu vine pe pământ. Nu a fost el tocmai omniprezent până acum însă aceste episoade îl fac suficient de prezent în viața fiilor Săi. Momente și replici tipice lui Lucifer cu aluziile obișnuite la Tatăl Său, prezența Tatălui ceresc în Los Angeles e una cu adevărat… memorabilă. La fel ne sunt livrate numeroase momente de brotherhood între Lucifer și Amenadiel, având în mod special o scenă care va rămâne pentru mult timp una preferată de fani (Believer!).

Cu roller coasterul obișnuit de iubește fata, nu e fata, prezența lui Mihail ne aduce mult dorita și așteptata înfruntare celestă, aripile lui Lucifer nefiind singurele pe care le vom vedea în acest final de serial sezon. Trecând de la umorul și cazul obișnuit, finalul de sezon este unul care ne face să uităm de Chloe și Lucifer, emoțiile noastre fiind îndreptate în altă direcție. Ceea ce ne-a dezvăluit trailerul, este doar un mic fragment din ceea ce ar fi putut face acest episod să fie finalul perfect.

Concluzionând, după o serie de evenimente care par a încheia o poveste demult începută, rămâne de văzut ce ne pregătesc scenariștii și cum vor reuși personajele noastre îndrăgite să ne surprindă în sezonul 6!

*De menționat că pentru moment sezonul 6 nu are o dată atașată pentru lansare, aceste informații urmând a fi comunicate în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.