Karmen începe colaborarea cu MediaPro Music & Universal Music România, casele de discuri alături de care lansează o nouă piesă în limba română, după mai mulţi ani în care a cântat doar melodii în limba engleză. „Static” este o piesă pop cu un ritm captivant și un mesaj profund.

Piesa a fost scrisă de Alex Pelin, care a lucrat și la muzică alături de Vlad Lucan, cel din urmă ocupându-se și de producție. Atât Alex Pelin, cât si Vlad Lucan sunt colaboratori la majoritatea pieselor lui Karmen.
În această piesă, Karmen cântă despre un moment de impas, dar definitoriu într-o relație de iubire. Mai precis, în cântec se vorbește despre decizia pe care un cuplu o are de luat: fie lucrează împreună să salveze relația, fie se dau bătuți: „Cu noi ce facem? Cum rămâne cu noi? Ideal ar fi amândoi / Integral, nu jumătăți, nu izolați, nu război”.
Mai mult, dacă răspunsul la întrebarea „Mai salvăm iubirea asta?” este „Da”, atunci va fi nevoie de multă grijă și perseverență, pentru că: „Sunt cioburi pe jos, (…) Sunt cioburi de vise în culori pe covor”.
Indiferent de situație, misterul trebuie elucidat: „Și dac-a fost să fie / Nu am remușcări (…) Ating Nirvana sau văd abisul”, pentru că, așa cum multă lume se poate regăsi, când nu știi exact în ce stadiu te situezi cu persoana iubită intervin sentimente de frustrare și anxietate: „Mă-ntreb: E iubire sau…?”.

Karmen a declarat: „Piesa Static pentru mine a fost un challenge prin care am reușit să ies din zona mea de confort. La acest proiect am lucrat cu sufletul, nu cu mintea, încercând să mă transpun în versurile piesei. Chiar mi-era dor să cânt în limba română. Hope you like it!

Videoclipul o are în prim-plan pe Karmen și a fost realizat de BMABID, în regia Ralucăi Netca și cu Alex Chițu drept DoP. Cadrele alternează, fiind filmate la plaja Vadu și Corbu, și o surprind pe Karmen în diferite ipostaze cu subînțeles. Imaginea duală a lui Karmen evidențiază cele două puncte de vedere într-o relație, când o persoană conștientizeză că relația de iubire se află în risc și încearcă să o salveze, iar cealaltă alege să ignore problemele. În plus, atât plimbarea in gol, cât și mersul cu mașina au dublu înțeles: pe de o parte, reflectarea asupra lucrurilor care nu funcționează în relație și încercarea de a găsi o soluție, iar, pe de altă parte, dorința de a evada și a începe de la zero.

În 2020, Karmen a lansat piesele „Bam Bam”, „Belladona” în colaborare cu Bruja și „Punjabi”, piesă care s-a bucurat de un mare succes în mediul online, înregistrând peste 6.5 milioane de vizualizări pe YouTube. Tot în 2020, Karmen a participat și în finala Masked Singer România. Începând cu 2020, Karmen devine artist exclusiv ATOM, casa de producție care a produs hituri pentru artisti de top din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.