După multă vreme, iată că în cele din urmă pare a se face dreptate și fandom-ului Vampire Academy, fanii seriei de cărți scrise de Richelle Mead. O mișcare așteptată încă de la anunțul celor de la Freeform cu Shadowhunters care au dorit să lase filmul în spate și să ofere fanilor propria interpretare, o decizie mult așteptată, care a reușit să facă cinste volumelor, creând un adevărat fenomen.

Acum a venit vremea seriei Academia Vamipirilor de a șterge cu buretele filmul lansat în 2014 – cu un scenariu care încerca să îmbine Mean Girls cu Heathers și cu reprogramarea premierei fără un anunț în prealabil, titlul a fost un fiasco atât în plan financiar, cât și pentru fanii care așteptau nerăbdători ecranziarea celorlalte volume și, ei bine, actorul care urma să îl interpreteze pe Adrian Ivashkov.

Cu The Vampire Diaries și The Originals finalizate, Julie Plec a anunțat că va ecraniza pentru Peacock, platforma de streaming a celor de la NBCUniversal, Academia Vampirilor. Cu o comandă deja plasată pentru 10 episoade și în așteptarea actorilor ce vor aduce pe ecran povestea lui Rose Hathaway și Dimitri Belikov, dar și prietenia lui Rose și a Lissei Dragomir, nu putem să sperăm decât că cele 10 episoade vor avea la bază doar primul volum, iar prin numărul redus de episoade (nu 22!), acțiunea va fi una comprimată și bine prezentată.

Julie Plec s-a arătat interesată de seria lui Mead în nenumărate rânduri, însă conform spuselor sale, abia acum a primit oportunitate de a ecraniza ori crea ceea ce își dorește. Cunoscătorii proiectelor lui Plec nu s-au arătat prea entuziasmați de implicarea acesteia în proiect, însă tot e mai bine decât filmul produs de Mark și Daniel Waters.

Pentru cele 10 episoade, Julie Plec va face echipă cu Marguerite MacIntyre, alături de care a lucrat la numeroase titluri în trecut, inclusiv The Vampire Diaries și The Originals. Cele două vor scrie scenariul și vor rămâne producători executivi, cu Plec showrunner și MacIntyre co-showrunner.

Cu un master în Religii Comparate și pasionată de folclorul est-european, Richelle Mead a creat un adevărat univers pentru Academia Vampirilor, cu o ierarhie regală compusă din 12 familii de moroi, cu strigoi care vânează din umbră și dhampiri antrenați să își pună viața în slujba celor pe care îi păzesc. Tradiții împrumutate și obiceiuri prezentate, o lume secretă dincolo de porțile de fier a ceea ce pare o simplă școală pentru cei înstăriți, cele șase volume Academia Vampirilor au dat naștere rapid seriei spinoff Bloodlines.

Prezentată de echipa NBCUniversal ca fiind o poveste de dragoste, prietenie și scandal, cele 10 episoade comandate vor reda eleganța aristocrată combinată cu supranaturalul și misterul poveștilor cu vampiri.

În România, filmul produs de frații Waters este disponibil pentru vizionare pe platforma Netflix, iar seria de cărți Academia Vampirilor a fost tradusă de Editura Corinta/ Leda (disponibilă pentru achiziție).

———

Lisa Katz, President, Scripted Content, NBCUniversal Television and Streaming: “Julie Plec created one of the biggest fan-favorite universes with The Vampire Diaries and its spin-off series The Originals and Legacies, and we are excited to deliver this passionate audience a brand new story on Peacock. Julie is known for binge-able, enthralling dramas and we know Vampire Academy will keep Peacock viewers right on the edge of their seats.”

Erin Underhill, President, Universal TV: “From The Vampire Diaries to The Originals, Julie has mastered captivating audiences with memorable characters, compelling storylines and delicious escapism. Vampire Academy delivers them all. We are very excited to see Julie’s ambitious and creative vision of this distinct world come to life, and can’t wait to share the series with Peacock viewers. I have no doubt fans will love what she’s cooked up.”

Vampire Academy (2014)/ regie: Mark Waters, scenariu: Daniel Waters – Distribuție: Zoey Deutch, Lucy Fry, Danila Kozlovsky, Dominic Sherwood, Sarah Hyland, Joely Richardson, Gabriel Byrne, Claire Foy

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.