“Amnesia” se aude, deja, în toată Europa şi dincolo de graniţele sale, iar Roxen a primit invitaţii la spectacolele de promovare a pieselor Eurovision organizate de unele dintre cele mai importante platforme online dedicate evenimentului. Cu doar trei săptămâni înainte de startul programului oficial al delegaţiei României la Rotterdam, eurovoix.tv şi eurovision-spain.com au anunţat participarea reprezentantei noastre la evenimentele organizate de cele două publicații online – Concert in the Dark, respectiv PrePartyES.

 

Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, anul acesta, toate evenimentele dedicate promovării artiștilor de la Eurovision vor fi organizate online și vor putea fi urmărite de toți fanii, în timp real.

 

Chiar dacă nu putem avea concerte live, așa cum obișnuiam, mă bucur foarte tare că prin intermediul evenimentelor organizate în preajma Eurovision, vom putea fi alături de fanii competiției. Înseamnă foarte mult pentru mine și sper să le placă ce le-am pregătit. Sunt ocazii extraordinare să ajungem mai aproape de public și să ne cunoască mai bine. Vă pup, vă îmbrățișez și aștept cu nerăbdare și cu emoții să ne vedem cât mai curând.”, mărturisește Roxen.

 

Concert in the Dark este un eveniment dedicat promovării artiștilor Eurovision, dar și protejării mediului înconjurător, fiind programat ca un preambul al Zilei Planetei Pământ. Pe 21 aprilie, Roxen va cânta alături de artiști din toată Europa și Australia, la eurovoix.tv, de la ora 22.00. Pe scena virtuală vor mai urca Albert Cerny și Lake Malawi  – reprezentant Cehia 2019, Albina – Croatia 2021, Annsofi & Me – finalist Melodi Grand Prix 2013, Carola – câștigător Eurovision 1991 și participant în 1983 & 2006, Dadi Freyr – reprezentant Islanda 2021, DJ Zoe London, Dami Im – reprezentant Australia 2016, Efendi – reprezentant  Azerbaijan 2021, Elena Tsagrinou – reprezentant Cipru 2021 și mulți alții.

Organizatorul evenimentului, eurovoix.tv, atrage, anual, o audiență de 12 milioane de persoane pe platformele sale.

 

PrePartyES a devenit deja o tradiție în universul Eurovision, aducând, an de an, numeroși fani alături de artiștii preferați, înainte de startul concursului internațional. După succesul înregistrat la ediția precedentă, organizată, de asemenea, în mediul online, cu un concert-tribut dedicat responsabilității în fața provocărilor generate de pandemie (în total aprox. 120 de mii de vizualizări), echipa  eurovision-spain.com revine cu un eveniment menit să promoveze artiștii participanți la ediția cu numărul 65 Eurovision Song Contest. Concertul va avea loc vineri, 24 aprilie, de la ora 23.00, și va fi difuzat pe canalul youtube https://www.youtube.com/channel/UCo2ydguV0jvF_J85JGBvwxg

 

Pregătirile pentru Eurovision au intrat în linie dreaptă, evenimentul urmând să debuteze în mai puțin de o lună. Este o perioadă aglomerată pentru Roxen, reprezentanta noastră la ediția din acest an a concursului. Tânăra artistă este prinsă între repetiții, interviuri și filmări pentru alte evenimente, pregătind noi surprize pentru fani pe care le va anunța în perioada următoare.

 

 

***

 

Roxen a început să cânte de la o vârstă fragedă, cucerind trofeu după trofeu la diverse concursuri locale de talente. Debutul său a fost marcat de colaborarea cu Sickotoy pentru piesa You Don’t Love Me”, care a atins performanțe remarcabile, ajungând pe primele 10 poziții ale celor mai difuzate piese la radio atât în topurile din România, cât și în cele din Bulgaria, și s-a regăsit, totodată, și în playlist-urile radiourilor din Franța, Mexic, Spania, SUA și Turcia. Single-ul său de debut – Ce-ți cântă dragostea” – a devenit una dintre cele mai difuzate piese din 2020, dominând topurile timp de 7 săptămâni și însumând peste 30 de milioane de vizualizări pe YouTube. Fiind desemnată reprezentantă a României la ediția din 2020 a competiției Eurovision, Roxen a lansat 5 piese pentru selecția națională, piesa Alcohol You fiind desemnată câștigătoare. Din cauza pandemiei COVID-19, competiția Eurovision de anul acesta a fost anulată, însă Roxen rămâne reprezentata României pentru ediția din 2021 de la Rotterdam, cu o nouă piesă: „Amnesia”.

 

***

 

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă – alături de România – alte 40 de țări.

Atât semifinalele, cât şi finala internaţională a ESC 2021 vor fi transmise live pe TVR.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Țărilor de Jos, cu piesa “Arcade”, în 2019. Ediția 2020 a Eurovision Song Contest a fost reprogramată de către organizatori, în contextul pandemiei de coronavirus.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.