IMPALA, asociația non-profit paneuropeană dedicată sectorului muzical independent, nominalizează Roton printre casele de discuri de top care au influențat piața muzicală din Europa în ultimii 20 de ani. IMPALA a luat naștere la începutul anilor 2000, ajungând în acest moment la un număr de peste 5000 de membri. Misiunea IMPALA este să crească, într-un mod sustenabil, sectorul muzical independent, să aducă un return on value mai mare către artiști, promovând diversitatea și antreprenoriatul.

În cadrul celui de-al patrulea episod din 20ThingsToKnow, IMPALA abordează subiectul caselor de discuri independente care au influențat piața europeană în ultimii 20 de ani. Este cu atât o onoare mai mare pentru noi, Roton Music, cu cât această listă cuprinde nume mari din industria europeană, alături de care am creat, de-a lungul timpului, piese încă aflate în playlist-urile și sufletul multora dintre noi.

Pionier în industria muzicală din România, Roton Music este creatorul unei întregi generații de talente. Privită ca un reper în industrie încă din 1994, casa de discuri Roton și-a creat și consolidat rolul de descoperitor si dezvoltator de talente.

Printr-un catalog care a generat mereu valuri de emoție în rândul publicului, Roton Music unește sub aceeași umbrelă artiști din toate sferele muzicale – de la Compact, Iris, Holograf, Phoenix, apoi Mădălina Manole, Laura Stoica, nume importante din folclor cum ar fi Sofia Vicoveanca, Ioan Bocșa, până la Akcent, Fly Project, INNA, Alexandra Stan, Mihail, Manuel Riva, Sasha Lopez și Misha Miller. De cel puțin zece ani, artiștii noștri sunt o prezență constantă în topurile internaționale, fapt care a generat, pentru Roton, imaginea celui mai mare exportator de muzică din România.

În paralel, Roton reprezintă pe piața locală unele dintre cele mai importante case de discuri internaționale. Factorul inovator este și el asigurat prin investiția continuă în muzica urbană de calitate, fapt care a generat, în mod natural, un parteneriat strategic cu cel mai puternic label urban din România, Seek Music. Iar, în ceea ce privește creativitatea exprimată prin diversitate artistică, aceasta este cel mai bine definită de UNINVITED, label-ul creat împreună cu prietenii de la HaHaHa Production.

Așadar, aflat într-o continuă expansiune, portofoliul Roton include, în acest moment, și o multitudine de alte sublabel-uri, precum:

  • INAMEIT – locul devenit ”acasă” pentru cei pasionați de muzica dance;
  • Tezaur – mediul ideal pentru cei care curioși de redescoperirea folclorului românesc;
  • Clopoțelul Magic – canalul în care este generat, în mod constant, conținut dedicat copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.