Bird Box revine în atenția noastră și nu cu informații privind mult vehiculata continuare, ci cu anunțul unui spinoff spaniol. Suntem familiarizați cu adaptările TV ale serialelor cu o comunitate de fani vocali ori cu un potențial uriaș și pentru alte piețe (La Casa de Papel, Suits, The Good Doctor, Designated Survivor ș.a.), însă aici este strict vorba de un spinoff care mărește universul creat de Josh Malerman a cărui ecranizare din 2018 a creat o întreagă frenezie printre fanii titlului, și nu numai. De asemenea, acesta pare a fi primul dintr-o serie de spinoff-uri Bird Box, proiectele urmând să fie dezvoltate în mai multe țări, făcând parte din planul Netflix de a investi și lucra cu echipe locale.

Filmul îi reunește pe cei doi producători Bird Box, Dylan Clark și Chris Morgan, care se vor alătura unei echipe spaniole, condusă de scenariștii și regizorii Alex și David Pastor, cunoscuți abonaților Netflix prin prisma thriller-ului recent, The Occupants, dar și pentru serialele Incorporated (Syfy) ori The Head (HBO Max).

Lansat în decembrie 2018 și fiind vizionat conform cifrelor publicate de nu mai puțin de 89 milioane abonați în primele patru săptămâni de la premiera sa, Bird Box estre un thriller post-apocaliptic a cărui protagonistă Malorie (Sandra Bullock), încearcă să își protejeze cu orice preț copiii, într-o lume decimată de o forță misterioasă la a cărui simplă vedere duce la sinucidere. Înfruntarea necunoscutului și lupta pentru supraviețuire în drumul către ceea ce poate fi un sanctuar către o viață mai bună a făcut ca ecranizarea romanului de debut al lui Josh Malerman să fie al doilea cel mai vizionat film original din portofoliul Netflix. De menționat că Malerman a publicat anul trecut o continuare a volumului, intitulat Malorie – cele două volume au fost traduse și în România, fiind disponibile la editura Ledge, respectiv Litera.

Fără alte informații privind distribuția ori un titlu final, producția oficială va începe la finalul anului în Spania, cel mai probabil cu o premieră spre sfârșitul lui 2022.

———

Articolul va fi actualizat pe măsură ce vor apărea mai multe informații și materiale promoționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.