Partidele din preliminariile Campionatului European de Handbal masculin sunt în direct şi în exclusivitate la TVR 1, după următorul program: Kosovo-România – miercuri, 10 martie, de la 20.30 şi România-Kosovo – duminică, 14 martie, ora 18.00.

De 26 de ani, Naţionala masculină de handbal a României nu s-a mai calificat la europene. Cu antrenorul Rareş Fortuneanu pe banca tehnică, cel care pregăteşte în paralel şi echipa franceză St. Raphael, şansele reprezentanţilor României de a reveni în lumea bună a handbalului continental au crescut simţitor. Dubla cu Kosovo din acest început de primăvară poate rezolva în mare măsură calificarea la EURO 2022, turneu final găzduit de Ungaria şi Slovacia. Ambele partide sunt în direct la TVR 1 astfel: Kosovo-România – miercuri, 10 martie, de la 20.30 şi România–Kosovo – duminică, 14 martie, ora 18.00.

„Într-o grupă dificilă, cu vicecampioana mondială Suedia, Muntenegru (locul 18, la ultimul CE) şi Kosovo, tricolorii trebuie să se claseze pe unul dintre primele două locuri în grupă, pentru a obţine biletul pentru turneul final continental. Nu lipsit de importanţă este însă şi faptul că şi cele mai bine clasate 4 echipe de pe locul 3, din cele 8 grupe preliminare, se califică la EURO 2022”, ne explică jurnalistul TVR Dragoş Cojocaru, cel care comentează meciurile de handbal la TVR.​

Înaintea partidelor cu Kosovo, pe care telespectatorii le vor putea urmări în exclusivitate la TVR 1, România se află pe locul 2 în grupă, după o victorie acasă, la 9 goluri, cu Muntenegru şi o înfrângere, la 3 goluri, cu Suedia. „Kosovo nu este un adversar facil, chiar dacă a pierdut primele două meciuri în calificări. Echipa are şapte handbalişti care evoluează la echipe din străinătate, cei mai cunoscuţi fiind pivotul Quni, de la Amicitia Zurich, portarul Zena, de la Zamet şi extrema Alaj, de la Eisenach. Nu va fi un meci uşor, deoarece, din tabăra noastră lipsesc, din cauza accidentărilor sau îmbolnăvirilor cu Covid-19, jucători importanţi precum Alexandru Şimicu, Alexandru Csepreghi, Vlad Rotaru, Octavian Bizău, Andras Szasz sau Ionuţ Iancu. Ţinând cont de importanţa meciului de la Pristina şi pentru a evita o deplasare foarte lungă cu escală, echipa va pleca marţi, 9 martie, cu o cursă charter”, ne informează jurnalistul Dragoş Cojocaru.

De altfel, 10 martie este zi dedicată iubitorilor handbalului de către TVR. Pe lângă partida de handbal masculin din preliminariile EURO 2022, telespectatorii mai pot viziona, tot miercuri, două meciuri din etapa a 12-a a Ligii Florilor Mol: SCM Craiova – Dunărea Brăila, în direct la TVR 2, de la ora 16.00 şi SCM Râmnicu Vâlcea – Măgura Cisnădie, în direct la TVR 1, de la 18.30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.