Din 5 martie, de la ora 20:00, Prima TV va începe difuzarea unui serial eveniment, Prietena mea genială. În premieră pentru televiziune (free tv), serialul este ecranizarea primelor volume ale bestsellerului internațional “Tetralogia Napolitană”, semnat de Elena Ferrante.

Unul dintre cele mai apreciate seriale ale ultimilor ani, Prietena mea genială spune povestea emoționantă a două prietene, Elena și Lila, care cresc împreună într-un cartier napolitan. Serialul prezintă o radiografie crudă a unei copilării necosmetizate, după care greu poți avea sentimente de nostalgie. Acțiunea serialului începe în anii 50, iar povestea se întinde pe parcursul a 60 de ani, timp în care cele două prietene împart bune și rele. Filmat în Italia, cu actori italieni care vorbesc în dialectul specific zonei, Prietena mea genială redă fidel atmosfera cărților și a entuziasmat publicul de pretutindeni și criticii de specialitate. Cele două protagoniste, portretizate în primul sezon de către Margherita Mazzucco și Gaia Girace, devin prietene într-un oraș sărac, în care, pentru a-și depăși condiția, fiecare alege un alt drum. Prietenia celor două fete este curioasă și ciudată, un amestec de afecțiune și invidie, admirație și gelozie, fiecare își pune amprenta pe destinul celeilalte fără să-și dea seama, cu fiecare decizie sau doar cu personalitatea lor diferită.

Producătorii serialului au muncit timp de 8 luni pentru a realiza casting-ul și au văzut peste 9.000 de actori. Toate cele 4 fete care joacă rolurile principale sunt actrițe amatoare.

 

Prima TV va difuza din 5 martie, în fiecare vineri, de la ora 20.00, câte doua episoade ale serialului. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.