Dacă vara trecută anunțam că Victor şi ale sale dileme ale adolescenței revin cu episoade noi, #Hulu ne anunță că #LoveVictor revine sezonul 2 pe 11 iunie.
Sezonul doi ne prezintă un Victor asumat și pregătit să revină la liceu, dar care află rapid că recunoașterea sexualității aduce cu sine noi provocări – o familie care încă se luptă cu dezvăluirea sa, o fostă iubită suferindă, dificultățile de a fi un sportiv de top declarat gay – totul pe fondul entuziasmului noii sale relații cu Benji.
Pentru cei care încă nu cunosc titlul, Love, Victor face cinste filmului de unde își găsește sursa de inspirație și devine, în cele zece episoade ale primului sezon, o poveste despre curaj și asumare, precum și despre prietenie și încercarea de a te descoperi la o vârstă la care întrebările despre propria-ți persoană sunt nenumărate.

În 2018, Love, Simon a devenit un clasic al filmelor rom-com, abordând curajos tema coming out-ului la vârsta adolescenței, continuând tendința unei mai mari popularizări a filmelor și serialelor LGBTQ+, urmând pașii unor producții precum Call Me by Your Name. Filmul este o adaptare a cărții scrisă de Becky Albertalli, Simon vs. the Homo Sapiens Agenda. Un an mai târziu, Disney+ anunță un serial inspirat din universul creat de Love, Simon, care ar fi urmat să fie printre primele producții lansate pe noua platformă de streaming. Astfel, ia naștere Love, Victor, însă ulterior, Disney mută serialul pe platforma Hulu, orientată către un public mai matur și, zic ei, neavând nicio legătură cu temele LGBTQ+.

Serialul se plasează temporal la un an după evenimentele din film, începând cu mutarea familiei Salazar în Atlanta. Victor și Pilar – cei mai mari dintre copiii familiei – vor fi elevi ai liceului Creekwood, unde a studiat și Simon, după cum află chiar din primele minute Victor. Acesta se împrietenește cu noul lor vecin, Felix, în încercarea de a-și accepta – sau, mai degrabă, a-și descoperi și a-și accepta – homosexualitatea. Un mare ajutor în acest sens sunt conversațiile cu Simon, pe care îl contactează în primă fază pentru a-l face conștient de cât de norocos a fost el, spre deosebire de cazul lui, în care pare că nimeni nu îi va fi alături în urma recunoașterii orientării sale sexuale. Victor cedează presiunilor heteronormative și se apropie de Mia, cea mai populară fată din liceu, față de care dezvoltă rapid sentimente, însă lupta sa interioară se amplifică și dezvoltă sentimente neîmpărtășite față de Benji, un alt elev gay al liceului Creekwood, singurul despre care știm că este asumat și care, spre nenorocul lui Victor, este într-o relație.

În cele din urmă, Victor ajunge să lucreze la o cafenea din oraș, unde lucrează și Benji, iar aproprierea dintre cei doi este inevitabilă, ceea ce produce efecte în toate relațiile pe care le au cei doi cu cei din jur. Pe parcursul sezonului, Victor se gândește să își mărturisească sexualitatea față de prieteni și familie, însă lucrurile devin confuze atunci când ia în considerare și o posibilă atracție față de Mia ori atunci când familia îi oferă semnale că nu ar accepta nici în ruptul capului ca un fiu de-al lor să fie altfel decât heterosexual.

Deși face parte din portofoliul Hulu, Love, Victor are ceva din farmecul unei producții Disney, însă este mult mai realist decât o clasică poveste cu final fericit, oferind o idee despre cât de greu este un coming out, despre frământările interioare ale adolescenței, sentimente despre care știi că nu e normal să le dezvolți, despre standardele impuse de o societate care, fără niciun drept, dictează normalul în care ești presat să te încadrezi. Cel mai bun episod al sezonului este cel cu numărul 8, ”Boys’ Trip”, în care Victor călătorește în New York și îl cunoaște în cele din urmă pe Simon, pe iubitul său Bram, și pe alți prieteni de-ai lor care au refuzat să se încadreze în standardele care i-au fost impuse lui Victor și altor tineri la fel ca ei. Cele două universuri se ciocnesc, iar realitatea lui Victor capătă un alt contur. Este experiența care îi dă cel mai mult curaj lui Victor, călătoria care îl determină să realizeze că nu trebuie să ducă singur lupta pe care o trăiește, că viața nu trebuie trăită sub semnul presiunii, confuziei și stresului constant.

Serialul reușește să echilibreze conflictele interioare și exterioare, punând mereu în prim plan o altă formă de conflict, păstrând interesul activ și redând bine tema coming out-ului – sau, mai degrabă, a fricii de a-ți recunoaște orientarea sexuală.

Deși personajele pot părea clișeice, încadrându-se tipologic în peisajul liceului american, fiecare dintre acestea au trăsături specifice, care le oferă realism și le fac mai umane, cu care te poți identifica. Sunt imperfecte și li se acordă timp să adreseze aceste imperfecțiuni, secondate de acceptabilitate și de inclusivitate, însă imperfecțiunile nu știrbesc starea de bine pe care ți-o oferă serialul, alimentată și de umorul ocazional, iar Felix va deveni un preferat al publicului în acest sens.

Pe de altă parte, personajele secundare completează armonios acțiunea serialului, încadrându-se în tipologia adolescenților care navighează printre anii de liceu, cu secretele, iubirile și sentimentele specifice vârstei. Un caz ceva mai aparte este cel al soților Salazar, despre care aflăm că au fost nevoiți să se mute în Atlanta din cauza unor infidelități, iar conflictele dintre părinții lui Victor ajung la punctul culminant în ultimul episod al sezonului și, odată cu acestea, și răbdarea lui Victor, care își face coming out-ul către cei care îi sunt cei mai apropiați, luându-și o piatră de pe inimă și descotorosindu-se de bagajul emoțional copleșitor, putând să respire în sfârșit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.