”ROventura” ne invită, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la Kanal D, să călătorim în nordul Olteniei, pe urmele Mărgelatului, la Cheile Sohodolului, din Oltenia de sub Munte. Peisaje care îți taie răsuflarea, bucate tradiționale delicioase și povești… cu cântec, alături de maestrul Constantin Lătărețu, pe toate ni le prezintă George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii ”ROventura”, la Kanal D.

O plimbare prin Cheile Sohodolului ne poartă, pentru câteva clipe, în atmosfera celebrelor filme cu Florin Piersic, care au fost filmate aici. Peisajul din acest colțișor de Gorj parcă îți taie răsuflarea iar un adevărat canion, săpat în stânci de dimensiuni colosale  îți dezvăluie și alte frumuseți și mistere. Aventura și legenda se împletesc de minune în Oltenia de sub Munte, și cu atât mai mult aici, în pitoreștile chei ale Sohodolului.

Cine n-a pășit încă prin acest colțișor de țară a pierdut o întâlnire de neuitat cu spectacolul naturii, iar cine n-a ajuns la Runcu  n-a gustat din ospitalitatea localnicilor, care știu să-și întâmpine oaspeții cu multă căldură.

Zona aceasta a fost dintotdeauna bogată, în frumuseți ale naturii, în povești cu haiduci, în folclor și, nu în ultimul rând, în bucate. Așa că mâncarea chiar e una dintre atracțiile zonei, îndeosebi pentru gurmanzi. Că tot vorbeam de folclor și de bucate, roventurienii noștri nu puteau ajunge la Runcu  fără să-l căute și pe renumitul artist musical  Constantin Lătărețu.

Gorjul are multe povești de spus iar unele sunt… cu cântec, care se scriu, iată, în continuare, în sufletele gorjenilor, chiar și departe de plaiurile natale. Vom avea ocazia să-l admirăm pe Maestrul Dodo (Constantin) Lătărețu și în postura de bucătar, pentru ca artistul mânuiește cuțitul de bucătărie cu aceeași lejeritate cu care plimbă arcușul pe vioară iar pasiunea pentru gătit și dorința de-a mânca sănătos merg mână-n mână cu dragostea de oameni și spiritul artistic, desăvârșit.

Nu există poftă de gurmand pe care să nu ți-o poți împlini aici, având atâtea bunătăți la îndemână! Cu pofta de friptură vânătorească, ne putem bucura în tihnă și de-o supă fierbinte, care răspândește în toată casa aburi înmiresmați.

Nu ratați sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, numai la Kanal D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.