• Etapa de selecție a piesei României la Eurovision debutează astăzi, 1 februarie

 

După marea pauză pe care fenomenul Eurovision a luat-o, alături de întreaga omenire, din cauza pandemiei Covid-19, TVR și Roxen reiau drumul echipei României spre Rotterdam, gazda finalei concursului internațional.

 

Roxen, artista aleasă încă de anul trecut să reprezinte România la ediția cu numărul 65 a Eurovision Song Contest, va merge la Rotterdam cu o nouă piesă, pe care o vom afla la sfârșitul etapei naționale.

 

„Sloganul Eurovision chiar cred că se potriveşte perfect întregului context: #ealtceva. Am avut parte de un an cu totul atipic, de foarte multe provocări şi de o competiţie care s-a întins pe aproape doi ani. Însă, în final, ce contează cel mai tare este să fim sănătoşi şi să ne putem revedea cu bine. Aştept şi eu cu nerăbdare să aflu care va fi piesa cu care voi reprezenta România, anul acesta, la Eurovision. Indiferent care va fi, sper să vă placă şi să vă bucure. Abia aştept să reîncepem călătoria spre Rotterdam şi să ne încărcăm, împreună, cu cea mai bună energie”, mărturiseşte Roxen.

 

Ediția 2021 a proiectului Eurovision România aduce o premieră în istoria participărilor țării noastre la concurs, juriul urmând să decidă, până la sfârșitul lunii februarie, piesa pe care Roxen o va interpreta pe scena de la Rotterdam. Această metodă a mai fost folosită de mai multe ţări, cu succes, pentru selecţia piesei, precum câştigătorul Esc 2014, Conchita Wurst – „Rise Like a Phoenix, câştigătorul celei mai recente ediţii, 2019, Duncan Laurence, cu piesa „Arcade, Eleni Foureira – „Fuego (locul al doilea ESC 2018), Cesár Sampson – „Nobody But You (locul al treilea ESC 2018) sau Kristian Kostov – „Beautiful Mess (locul al doilea ESC 2017).

 

Etapa de selecție a piesei României la Eurovision debutează astăzi, 1 februarie, Roxen urmând să înregistreze, în perioada următoare, mai multe piese. Variantele DEMO vor fi transmise juriului, care va alege melodia câștigătoare.

 

Decizia organizatorilor de a nu realiza un show este una firească, în condițiile unui început de 2021 marcat de constrângeri bugetare, dar și de regulile de distanțare fizică, impuse de pandemie, televiziunea publică asigurând, astfel, mai multe resurse pentru realizarea show-ului României pe scena concursului internațional.

 

Concursul Eurovision va fi probabil primul eveniment muzical al planetei, dupa un an în care industria muzicală a suferit, iar muzica live pe scene a tăcut.  Muzicieni din 41 de țări vor fi la Rotterdam mai uniți ca niciodată și mai dornici decât oricând să demonstreze ce forță miraculoasă și vindecatoare poate avea muzica”, declară Liana Stanciu, șefa delegației României la Eurovision.

 

Reamintim că, anul trecut, TVR, organizatorul Selecției Naționale Eurovision în România, a decis asupra unei noi abordări în selectarea vocii şi, ulterior, a pieselor care urmau să intre în Finala Națională, o abordare folosită de mulți ani cu succes, în numeroase alte ţări cu vechime şi palmares impresionant la acest concurs muzical internațional.

 

După ce organizatorii au reprogramat concursul care trebuia să aibă loc în luna mai, 2020, din cauza epidemiei Covid-19, TVR, în acord cu partenerul său Global Records, a decis să o susțină pe Roxen ca reprezentantă a României la ediția din 2021, odată cu reluarea evenimentului.

În conformitate cu clarificările aduse de către organizatori, țările participante la concurs au libertatea de a păstra reprezentantul desemnat pentru ediția din acest an sau pot alege un alt artist. Prevederile Regulamentului cu privire la melodia interpretată rămân însă aceleași, astfel încât respectiva melodie trebuie să fie lansată public după data de 1 septembrie 2020. Așadar, Roxen va interpreta pe scena de la Rotterdam o piesă nouă, cea aleasă pentru ediția 2020 – „Alcohol You”, neîntrunind acestă condiție.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.