Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!” aflăm, de la specialiști, <secretele> mult așteptatului vaccin anticovid-19. Virus, coronavirus, pandemie, lockdown, carantină, izolare sunt cuvinte care definesc anul 2020, la fel cum vaccin ar putea fi cuvântul cheie pentru 2021.

Odată cu apariția vaccinului anticovid 19 lumea s-a împărțit între cei convinși în puterea vindecatoare a serului, și cei sceptici.

Până la sfârșitul acestei luni 750.000 de doze de vaccinuri Pfizer BioNTech ar trebui să ajungă în România și să fi imunizat deja tot atâția oameni. Primele pe lista vaccinării sunt cadrele medicale, <soldații> din linia întâi din războiul cu temutul virus, însă omul de rând încă se întreabă ce înseamnă acest vaccin, care sunt efectele lui pe termen lung și cu ce diferă el de restul?

Vaccinul nu este obligatoriu, spun autoritățile, dar tot ele avertizează că în lipsa lui, am pierde multe libertăți. Organizația Mondială a Sănătății vorbește despre posibile „certificate de vaccinare” fără de care nu vom putea călători  în afară țării.

Cum au reușit oamenii de știință să producă un vaccin revoluționar într-un timp atât de scurt? Cu ce este diferit față de vaccinurile de până acum? Care sunt categoriile de oameni care nu au voie să se vaccineze și de ce?  sunt cateva dintre  întrebările  la care specialiștii răspund.

Nu ratați duminica aceasta, de la ora 14:30, o ediție inedită „Asta-i România!”, emisiune  prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.