Fiecare familie are încurcăturile ei, dar cum ne-ar fi viața fără ele? În weekend-ul de Paști, pe 18-19 aprilie, TIFF Unlimited propune patru filme românești despre reuniuni de familie care se lasă cu scântei, generând revelații, detensionări și mărturii de afecțiune emoționante. Ediție specială de #CaranTIFF, pentru sărbători mai puțin obișnuite, dar cu gândul la cei dragi.

Sieranevada, Aniversarea, Felicia, înainte de toate și Învierea domnului Constantin vor putea fi accesate gratuit doar la ora anunțată, de pe teritoriul României, după care vor rămâne disponibile pentru abonații platformei.

Peste 100 de titluri cuprinde în prezent catalogul unlimited.tiff.ro. Pentru cei care-și doresc un abonament, perioada de free trial a fost extinsă la 14 zile.

 

Ne vedem la voi!
#SărbătoriAcasă

Sâmbătă, 18 aprilie, 17.00

Învierea domnului Constantin 
Regia: Cornel Brad
Documentar, 40′

Neobișnuita poveste a unui bărbat din Bârlad, auto-exilat în Turcia în 1999 şi proaspăt expulzat, care află cu stupoare că este declarat decedat de către justiţia română, prima oară chiar la cererea soției sale. La graniţa dintre două lumi, cu gândul la viaţa sa din Istanbul și cu trupul în Bârlad, domnul Constantin caută răspunsuri existențiale în zilele Săptămânii Mari.

Sâmbătă, 18 aprilie, 21.00

Sieranevada
Regia: Cristi Puiu
Cu: Mimi Brănescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State

„Portretul monumental al unei familii și al unei societăți”, descrie TheWrap.com filmul lui Cristi Puiu, un tur de forță cinematografic în sânul unei familii care se adună la un parastas de 40 de zile, într-un apartament din București. Complicități, dispute vechi, trădări și reconcilieri compun un spectacol uman fascinant.
În competiție, Cannes 2016. 
Duminică, 19 aprilie, 17.00

Felicia, înainte de toate
Regia: Melissa de Raaf, Răzvan Rădulescu
Cu: Ozana Oancea, Vasile Mentzel, Ileana Cernat, Adina Andrei

Un film extrem de actual în România de astăzi, când mii de familii sunt separate din cauza emigrării masive. 19 ani de stat departe de familia ei se resimt acut când Felicia pierde avionul. Încercând să-l reprogrameze, trebuie să-și înfrunte cele două familii – fostul soţ şi copilul din Olanda şi părinții şi sora din Bucureşti.

Cel mai bun scenariu, Cea mai bună actriță & Premiul de debut (Ozana Oancea) la TIFF 2010.

Duminică, 19 aprilie, 21.00

Aniversarea
Regia: Dan Chișu
Cu: Mircea Albulescu, Emilia Dobrin, Răzvan Vasilescu, Lucian Ifrim, Emanuel Pârvu, Coca Bloos

La cea de-a 94-a aniversare a lui Radu Maligan, jumătate dintre oaspeţi – familie, prieteni, foști colegi – încearcă să îl convingă să se spovedească unui preot, în timp ce restul invitaţilor consideră că nu poţi forţa pe nimeni să facă asta. Ultimul film al regretatului actor Mircea Albulescu, cu o distribuție de excepție.

Prezentat în premieră la TIFF 2017.

#caranTIFFchallenge pe Instagram

Pe timp de carantină, vă provocăm să refaceți – solo sau în cuplu – scene celebre din filme (primele 6, în imaginea alăturată). Veți avea nevoie de pălării, gel de păr, flori și pisici, și de țoale. În loc de rangă și pistol puteți improviza. Și nu, nu e nevoie să spargeți ușa cu toporul ca Jack Nicholson, nici s-aveți prispă ca-n Moromeții 🙂

Postați pe contul vostru de Instagram colajul cu poza originală vs. poza voastră cu #caranTIFFchallenge și tag catre contul nostru @tiffunlimited și, gata, poza e în concurs. La final puteți câștiga abonamente TIFF Unlimited, dar și alte premii surpriză.

#caranTIFFchallenge by @tiffunlimited #doityourself

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.