In mai putin de trei zile, portile regatului UNTOLD se vor deschide, iar fanii unuia dintre cele mai bune festivaluri din lume, vor intra intr-o lume plina de magie, culoare si experiente care le vor depasi toate asteptarile. Productia festivalului din acest an va fi una impresionanta, din toate punctele de vedere si va fi de doua ori mai impunatoare decat in anii precedenti. Scena principala va avea peste 1500 de mp de ecran led, iar decorul insumeaza peste 30 de camioane. Aceeasi scena, pe care vor urca unii dintre cei mai buni artisti ai lumii va avea decor 3D si o deschidere de 90 de metri.

Peste 10.000 de persoane din 13 tari lucreaza in productia efectiva a festivalului UNTOLD, dintre care peste 1800 sunt voluntari. In ceea ce priveste logistica festivalului, cifrele sunt impresionante: peste 480 de camioane necesare pentru transportul logistic. Pentru grafica si designul tuturor scenelor s-au adunat peste 1000 de ore de munca a peste 40 de designeri si arhitecti, ce au contribuit la crearea universului UNTOLD din acest an.

Masuri de siguranta in perimetrul festivalului

Peste 3200 de angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor (Directia Generala Management Operational M.A.I, Jandarmeria Romana, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Politia Romana, Inspectoratul General pentru Emigrari, Agentia Nationala Antidrog, Biroul de Combatere a Crimei Organizate, U.P.U Cluj-Napoca) si ai Politiei Locale se vor asigura in cele 4 zile si 4 nopti de festival ca sunt respectate masurile de siguranta. In plus, in festival vor exista si 750 de agenti de securitate privati. In perimetrul festivalului vor fi amplasate si trei spitale de campanie SMURD si 3 puncte de prim ajutor.

In perimetrul festivalului este interzisa intrarea cu urmatoarele obiecte: ghiozdane, droguri, sticle, biberoane, lasere, genti, spray-uri, cutite, arme, obiecte contondente, articole pirotehnice, mancare si bauturi, animale, umbrele (in caz de ploaie se recomanda folosirea pelerinelor), materiale inflamabile sau explozive, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR, orice tip de obiecte care ii pot rani pe alti participanti.

Este permis accesul cu: poseta/borseta (dimensiunea maxima permisa 21cm x 29cm) medicamente, insulina, picaturi uz medicinal, spray inhalator pentru astm. Orice astfel de produse sunt premise doar daca sunt insotite de scrisoare medicala sau orice alt document inlocuitor acesteia si cu maxim o doza zilnica. Pentru intreaga lista de obiecte permise si interzise in perimetrul festivalului, participantii pot consulta regulamentul de pe site-ul www.untold.com.

Untold, un festival verde

In acest an, in cadrul festivalului UNTOLD, organizatorii impreuna cu partenerii evenimentului au luat masuri pentru prezenta scazuta a plasticului, un pas important fiind faptul ca, bauturile si mancarea vor fi servite in ambalaje biodegradabile. In plus, pentru plasticul si aluminiul din festival, s-a marit numarul de puncte de colectare fata de editia precedenta. Impreuna cu unul dintre partenerii principali ai festivalului, URSUS Breweries Romania si cu Parlamentul European, organizatorii festivalului UNTOLD au desfasurat in acest an campania SHOW YOU CAN.

Aceasta campanie este rezultatul angajamentului anuntat de UNTOLD in Parlamentul European, la Bruxelles, in iunie 2018, ce vizeaza informarea si constientizarea publicul tanar asupra reciclarii deseurilor, a economiei circulare si implicit a colectarii selective. Aceasta campanie completeaza sirul de actiuni incepute de UNTOLD si partenerii sai, cu privire la constientizarea importantei reciclarii si a impactului asupra mediului inconjurator.

In cadrul campaniei, 83 de tineri au depus propuneri de reciclare si reutilizare a aluminiului. Proiectul castigator propus de Dora Baias a fost declarat castigator si va fi vazut in perimetrul festivalului. Acesta a fost realizat de catre UNTOLD cu o finantare de 10.000 de euro. In plus, castigatoarea competitiei are asigurate transportul, cazarea si accesul pentru cea de-a 5 editie a festivalului UNTOLD.

„Ursus Breweries este prima companie care a implementat colectarea selectiva si reciclarea ambalajelor la UNTOLD. Pentru editia a 5-a a festivalului, consecventi misiunii pe care ne-am asumat-o, aducem noi experiente prin care invitam participantii la festival sa contribuie prin exemplul propriu la protejarea mediului inconjurator. Suntem mandri, in special, de competitia internationala «SHOW YOU CAN», rezultat al parteneriatului aniversar Ursus Breweries si UNTOLD. Lansata anul acesta in luna martie, in competitie au fost inscrise idei creative de instalatii functionale, pe tema reutilizarii si reciclarii. Ideea s-a bucurat de un mare interes si a gasit sprijin din partea Parlamentului European. Ne-am dorit sa transmitem catre cei care iubesc UNTOLD si URSUS un mesaj simplu: diferenta pe care fiecare dintre noi o poate face, zi de zi, pentru binele comun – protejarea planetei noastre. Capitol cu capitol, construim impreuna cu UNTOLD povestea «nespusa» a sustenabilitatii si multumim tuturor acelora care au venit alaturi de noi in aceasta calatorie”, a declarat Robert Uzuna, Vicepresedinte Corporate Affairs al Ursus Breweries.

Organizatorii au pregatit pentru editia din acest an surprize si experiente pentru fanii festivalului care le vor depasi pe toate cele traite pana acum, in cele patru editii de festival. Printre cele mai asteptate momente din acest an se numara super show-ul lui Robbie Williams, show-ul unic Armin UNTOLD, mult asteptatul trio, 3 are Legend (Steve Aoki, Dimitri Vegas & Like Mike) dar si revenirea pe scena principala a lui Martin Garrix. Si David Guetta se reintoarce la Cluj-Napoca pentru editia aniversara a festivalului UNTOLD si promite un show incredibil. Un show in premiera mondiala va avea si DJ-ul Danny Avila impreuna cu compania de breakdance, Flying Steps.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.