Instituto Cervantes din Bucureşti, cu sprijinul Ambasadei Spaniei în România, şi Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” prezintă marți, 24 noiembrie 2015, ora 20:00, la Sala Studio a TNB, spectacolul de dans flamenco “Suite Flamenca” susţinut de compania dansatoarei Fuensanta La Moneta (Spania).

În distribuție: Fuensanta la Moneta -dans flamenco, Luis Mariano – chitară, Juan Angel Tirado – voce, Miguel Rodriguez – percuție.
“Suite Flamenca” este un spectacol în care dansatoarea și muzicienii care o acompaniază au ales să înlănțuiască o serie de “palos” (ritmuri specifice flamencoului) cum ar fi faimoasele Alegrías din Cádiz, Buleria, Solea, Malagueñas, Seguiriya și Zambra. Un repertoriu în care impetuoasa dansatoare La Moneta urcă pe scenă cu unica intenţie de a oferi spectatorului o autentică experiență estetică, conducând publicul spre cele mai profunde zone ale creației flamenco tradiționale, prin tensiuni dramatice și emoționale, în care asprimea din cante jondo și geniul dansului flamenco se unesc și redau spiritul acestei arte declarate de UNESCO patrimoniu imaterial al umanitații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.