Duminica aceasta, de la ora 18:00, Cosmin Savu, corespondent special Știrile Pro TV, le vorbește telespectatorilor, la România, te iubesc!, despre recuperarea prejudiciului și confiscarea bunurilor dobândite din infracțiuni. România are o problemă majoră pe acest subiect, în ciuda faptului că s-au înregistrat, cu sentințe definitive, sute de milioane de euro sau dolari, care trebuiesc recuperate. Până în 2015, atunci când Agenția Națională de Administrare Financiară (ANAF) a înființat o divizie specială care să cuantifice sumele pe care le are statul de recuperat din condamnările făcute, toate creanțele erau centralizate la fel: rovignete, amenzi, taxe și impozite și titluri definitive și executorii,.

Anul trecut, ANAF a recuperat de la infractori 173,5 milioane de lei din totalul de 7 miliarde – suma datorată statului român de persoanele care au încălcat legea. „Infractorii sunt promovați ca modele în societate odată ce prejudiciile, bunurile și produsele infracționale nu se recuperează. Statul este neputincios sau complice. Și da, în România nu există justiție socială, iar infractorii sunt protejați de autorități printr-un comportament de neacceptat. Am reușit să vorbesc cu șefii principalelor parchete din România, procurorul general, procurorii șefi ai DIICOT și DNA, cu Ministrul Justiției, cu experți anticorupție și reprezentanți ANAF, autoritățile în domeniu și care se ocupă de punerea în executare a deciziilor de recuperare, iar imaginea conturată este tulburătoare.”, a declarat Cosmin Savu.

Telespectatorii vor afla duminică, la România, te iubesc!, cum se identifică bunurile care pot fi sechestrate, cum se pot impune măsuri asiguratorii eficace, câți bani sunt indisponibilizați în bănci, dar și cum se administrează bunurile indisponibilizate și care este destinația fondurilor.

Toate reportajele pot fi urmărite pe www.romaniateiubesc.stirileprotv.ro.

Tu când ai spus ultima dată România, te iubesc?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.