Editiile  speciale Focus aduc in fata telespectatorilor parada militara de la Arcul de Triumf si Alba Iulia , un documentar despre Marea Unire, editii speciale ale emisiunilor Starea natiei si Mama mea gateste mai bine si doua filme de referinta ale cinematografiei romanesti, toate acestea in programul special de Ziua Nationala de la Prima TV.

De la ora 08.45 programul special de Centenar de la Prima TV incepe cu o editie Focus moderata de Marius Saizu. Invitati vor fi Ion M. Ionita – redactor sef Historia si istoricul Mihaela Simina. In cadrul acestei editii se va difuza documentarul Oamenii unirii si destinele lor. Este vorba despre o insiruire de portrete ale celor mai importante personalitati care au facut Marea Unire, printre care Regele Ferdinand, Regina Maria, I.C Bratianu, Ecaterina Teodoroiu si eroul necunoscut. Documentarul va spune povestea cu date mai putin stiute despre cine sunt, ce au facut si ce s-a intamplat cu aceste personalitati dupa 1 Decembrie 1918. De la ora 10.00 reporterii Focus vor fi la Arcul de Triumf unde vor relata de la fata locului despre parada militara de Centenar. Ei vor oferi telespectatorilor imaginea completa a acestei desfaşurari de forţe, unde peste 4.000 de militari vor trece pe sub Arcul de Triumf. De la ora 16.00, reporterii Focus vor fi si la Alba Iulia de unde nu vor lipsi transmisiunile directe din locul in care s-a infaptuit Marea Unire, de la 1918.

La ora 17.00 pe telespectatorii Prima TV ii asteapta o editie speciala Starea natiei in care Dragos Patraru va face o analiza in stil propriu a Centenarului. Editia de sambata are un invitat deosebit, Anastasia Ciobanu, o fetita de 8 ani cu un talent exceptional de a canta muzica populara. Dragos si Anastasia vor sta de vorba despre Romania trecutului, prezentului si viitorului. Nici cuvantul poporului nu va fi ignorat de 1 decembrie in Starea natiei pentru ca, in rubrica Vax Populi romanii vor fi intrebati despre cum am fost, cum suntem si cum vom fi ca neam, ca natie.  

Romanii ştiu sa celebreze cei 100 de ani cu bucate alese care cu siguranta nu vor lipsi de pe mese, chiar de Centenar. Tocmai de aceea Horia Virlan si Valentin Sanfira asteapta sa binedispuna telespectatorii, in show-ul culinar Mama mea gateste mai bine. De la 19.30 concurentii din aceasta editie speciala au de gand sa il impresioneze pe maestrul Horia Virlan cu preparate traditionale romanesti. Echipele ce vor concura contracronometru in editia de sambata sunt formate din Doinita Nistor impreuna cu fiica ei, Andrada si Marcela Chira, insotita de fiul ei, Alexandru. Familia Nistor va gati in emisiune varza calita cu ciolan, in timp ce Marcela si Alexandru vor gati fasole batuta cu carnati, o mancare tare indragita de toti romanii. Asadar, Prima TV va invita sambata, 1 decembrie, de la 19.30, sa urmariti show-ul culinar Mama mea gateste mai bine, pentru a aduce spiritul romanesc si in bucatariile telespectatorilor.

In programul special de Ziua Naţionala, Prima TV difuzeaza şi doua dintre cele mai apreciate filme romaneşti. De la 13.30 “Iarna bobocilor”, cu o distribuţie de cinci stele, Florina Cercel, Emil Hossu, Marin Moraru, Draga Olteanu Matei si Sebastian Papaiani, iar de la 23:00 intram in atmosfera plina de istorie a Moldovei care trebuie sa se apere de cotropitorii turci, cu filmul „Stefan cel Mare”.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.