Narcisa Suciu şi-a vizitat familia de sărbători, dar a acceptat şi invitaţia lui Mircea Dinescu la „Politică şi delicateţuri”. Duminică, 12 ianuarie, la ora 14.30, la TVR 1 HD şi TVR+, vedem ce găteşte poetul pentru interpreta din Maramureş adoptată de ţara nordică.

„Întotdeauna am visat să iau masa cu o finlandeză şi iată, mi s-a îndeplinit visul, chiar dacă finlandeza e născută prin Ardeal!”, exclamă Mircea Dinescu la întâlnirea cu băimăreanca Narcisa Suciu. Pe 12 ianuarie, la Politică şi delicateţuri, Mircea Dinescu e secondat la bucătărie de o româncă stabilită în urmă cu peste zece ani în Finlanda, talentata şi îndrăgita interpretă Narcisa Suciu. Emisiunea poate fi văzută duminică, 12 ianuarie, de la ora 14.30, la TVR 1, TVR 1 HD şi online, pe TVR+.

Cântăreaţa Narcisa Suciu locuieşte împreună cu familia în Finlanda, dar a venit în ţară de sărbătorile de iarnă, ocazie cu care a acceptat, cu mare plăcere, şi invitaţia lui Mircea Dinescu la Politică şi delicateţuri. Mândru nevoie mare de noua sa descoperire – puiul bio dependent de iarbă şi grăunţe – poetul îl scaldă în zeamă de portocală şi îl aşază pe un pătuţ de mazăre. Nici mazărea nu e una oarecare, ci preparată tot după o reţetă inventată de Dinescu: la tigaie, fără apă şi doar cu ulei, roşii şi ghimbir confiat.

Pricepută într-ale bucătăriei, Narcisa îi povesteşte gazdei sale despre ce găteşte în Finlanda, despre ingredientele specifice ţării nordice şi despre tradiţiile culinare din zona în care locuieşte. „Cu Narcisa am avut o revelaţie, pentru că poetul meu preferat este Ion Barbu, marele matematician şi poet genial şi chiar m-a obsedat poezia lui cu Riga Crypto şi Lapona Enigel! În plus, întotdeauna am visat să iau masa cu o finlandeză şi iată, mi s-a îndeplinit visul, chiar dacă finlandeza e născută prin Ardeal”, glumeşte Dinescu.

În emisiune, cei doi savurează un pahar de vin, gustă din mâncarea proaspăt gătită şi, din când în când, se opresc să îl asculte pe Gogu Iancu de la Poiana Mare. Telespectatorii TVR 1 sunt poftiţi la o ediţie Politică şi delicateţuri în care Narcisa Suciu vorbeşte cu sinceritate despre începuturile carierei sale, familie, soţul său finlandez şi despre cum este viaţa departe de ţară. Iar Dinescu îi găteşte un pui cu mazăre cum nici Finlanda n-a văzut… duminică, 12 ianuarie, de la 14.30, la TVR 1 HD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.