Eiji Inoue as Hideo, Alex Shimizu as Toshiro Furuya, George Takei as Nobuhiro Yamato, Miki Ishikawa as Amy Yoshida, Lee Shorten as Walt Yoshida, James Saito as Wilson Yoshida, Hira Ambrosino as Fumiko Yoshida, Naoko Mori as Asako Nakayama, Shingo Usama as Henry Nakayama- The Terror _ Season 2, Episode 1 - Photo Credit: Ed Araquel/AMC

Sezonului 2 al serialului dramatic supranatural ”The Terror: Infamia” se încheie joi, 17 octombrie, cu episodul „Into the Afterlife”, difuzat de AMC de la ora 22:00.

Până la finalul penultimului episod, difuzat pe 10 octombrie, denumit „Come and get Me”, majoritatea personajelor principale ajung într-un loc extrem de periculos: în punctul din New Mexico unde, în iulie 1945, va fi testată bomba atomică… Un final, cu siguranță, fulminant. Totuși, eroii noștri nu știu asta. Și oricum, au de-a face cu o fantomă care le dă de furcă…

În ultimul episod, ce poartă un titlu sumbru, rău-prevestitor, pe măsură ce totul pare pierdut, Henry Nakayama (Shingo Usami) și Asako (Naoko Mori) trebuie să privească în trecut pentru a găsi răspunsuri la zbuciumul din prezent. Chester Nakayama (Derek Mio) și Luz (Cristina Rodlo) se luptă cu identitățile lor în speranța de a-i salva pe cei mai dragi. Amy (Miki Ishikawa) și Yamat-San (George Takei) se luptă din nou să asimileze stilul de viață american.

Sezonul 2 a prezentat  momentului istoric al atacului de la Pearl Harbor și consecințele lui asupra unui cartier de imigranți japonezi din California. Micuța comunitate de japonezi de pe Terminal Island este luată pe sus și dusă în Oregon, într-un lagăr de concentrare. Plotul face referire la Ordinul 9066, ce a transformat comunități întregi de japonezi (inclusiv familia actorului vârstnic George Takei) în victime colaterale de război. Japonezi veniți din țara de baștină și copiii lor născuți în America sunt despărțiți unii de alții. Protagonistul, Chester Nakayama (jucat de Derek Mio), este un „nisei”, sau japonez de a doua generație care, după atacul Japoniei asupra SUA, este despărțit de tatăl său și privit cu suspiciune: este, în fond, japonez, iar japonezii sunt inamicul. Riscă să fie acuzat pe nedrept de spionaj. „Infamy excelează în descrierea ororilor pământești”, scria Slant Magazine.

Peste acest plot cu o mare încărcătură dramatică apare și elementul supranatural: când vârstnicii din cartierul japonez aduc vorba despre un spirit din vechime care i-ar fi urmărit din Japonia, tinerii nu iau lucrurile în serios. Dar Chester este urmărit peste tot de o femeie misterioasă (Kiki Sukezane), un spectru metaforic al moștenirii sale etnice și o amintire a „țării de origine”, o entitate care aduce numai moarte. Japonia atacă Statele Unite care declară război la rândul lor și, cu sau fără fantome, personajele vor trece prin drama vieții lor. Înghesuiți într-un lagăr de concentrare, vor da peste un nou fel de spaimă.

”The Terror: Infamia” este o producție a AMC Studios, producătorul executiv fiind Ridley Scott iar consultant și unul dintre actori, veteranul George Takei.

De Halloween, un maraton „Stan Against Evil” la AMC

În perioada 30-31 octombrie, AMC difuzează un Maraton de Halloween cu toate episoadele sezonului doi ale serialului comedie-horror ”Stan Against Evil”. „Maratonul groazei” începe la ora 22:00. Stan Miller (John C. McGinley) este un fost șerif mereu nemulțumit, din Willard’s Mill, orășel construit pe locul unui masacru al vrăjitoarelor, din secolul XVII. În primul sezon, Stan se chinuia să lase puterea în mâinile succesoarei sale, tânăra și atrăgătoarea Evie Barret (Janey Varney). Când realizează că au de luptat cu o legiune dezlănțuită de demoni, cei doi formează o alianță. Cireașa de pe tort este faptul că Stan face un pact secret, pentru a-și readuce la viață soția…

În cel de-al doilea sezon, Stan va face din nou totul pentru soția lui: invocă un demon ca să călătorească înapoi în timp pentru a o salva pe Claire… În această călătorie, se formează o replică malefică a lui Stan. Evie este forțată să meargă și ea înapoi în timp pentru a-l salva pe adevăratul Stan. Sezonul mai aduce, de la episod la episod, copii demonici, victime ale unui letal joc de noroc, plus pe membrele ai unui Consiliu de vrăjitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.