Ernest Fazekas, interpretul lui Harry în musicalul „MAMMA MIA!” pe care spectactatorii îl vor vedea pe 23 decembrie, la Craiova, vorbește cu mult umor despre sărbătorile copilăriei și despre amintirile din acea perioadă. Cum ar fi „achiziția bradului din Piața Obor, pe atunci plină doar de molizi (era în perioada comunistă) și decorarea lui cu aceleași decorațiuni. Revederea anuală a acelorași globulețe mă fascina. Nu uit nici eterna cioplire a bazei bradului, care avea mereu un trunchi mult prea gros pentru suportul mult prea subțire”, spune Ernest. El vrea să facă dreptate și nelipsitelor produse prezente în jurul sărbătorii de Revelion, tot din aceeași perioadă: salata de boeuf și piftia, degustate în fața televizorului Diamant, plus artificiile „Steluța” aruncate de la balcon. 

Mirosul care îi aduce aminte de Crăciun este, fără îndoială, cel de conifere „pe care-l simțeai o dată pe an, în sufragerie. Dar, după ’90, de când a apărut și odorizantul de toaletă cu miros de brad, mi-am cumpărat un brad de Crăciun din plastic”, spune amuzat Ernest.

El își amintește cu nostalgie de bucuria trăită atunci când a primit cadou de Crăciun un trenuleț electric, pe șine de 16mm. „O fiță pentru un copil din perioada comunistă!”, adaugă artistul, spunând că încă mai are mașinuțele și trenulețul de atunci. „Poate anul ăsta de Crăciun am să le cobor să mă mai joc din nou cu ele. Hm, uite ce idee mi-ați dat! Mai ales că jucăriile au și ele suflet. Știu din Toy Story 3.”

Dacă l-ar întâlni pe Moș Crăciun, i-ar mulțumi cu siguranță pentru că poate revedea pentru a 14-a oară „Singur Acasă”, unu și doi, iar ca tradiții el spune că le va respecta pe cele obișnuite „împodobitul, masa și pozele, pentru postările altora”. Până atunci, însă, el îi invită pe toți care își doresc să vadă alături de familie și prieteni un spectacol magic la reprezentația „MAMMA MIA!” de la Craiova, de pe 23 decembrie și la cel din București, de la Sala Palatului de pe 28 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.