Astăzi vă propunem o reţetă uşoară şi foarte gustoasă. Brioşele cu afine, ciocolată şi scorţişoară sunt cele mai gustoase brioşe pe care le-am pregătit în ultima perioadă. Puteţi înlocui afinele cu cireşe, măr ras sau dovleac (pregătit în acelaşi mod cum este pregătit dovleacul pentru plăcintă). Pentru această reţetă aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

– 9 linguri de făină

– 150g unt

– 3 ouă

– 6 linguri de zahăr

– 3 plicuri de zahăr vanilat

– 1 plic praf de copt cu şofran

– 50 g afine

– ciocolată şi scorţişoară după gust

Luaţi două boluri, unul dintre ele pentru a amesteca cele 9 linguri de făină cu zahărul vanilat şi praful de copt. În al doilea bol puneţi untul puţin topit, cele 6 linguri de zahăr şi le amestecaţi cu mixerul până obţineţi o cremă, după care adăugaţi câte un ou şi amestecaţi din nou. După ce aţi adăugat cele trei ouă, puneţi şi amestecul din primul bol şi folosiţi mixerul până când obţineţi o pastă consistentă. Adăugaţi la final afinele, praful de scorţişoară (1 linguriţă rasă) şi pregătiţi tava pentru brioşe. În momentul în care vă apucaţi să puneţi în forme, după primul strat (o linguriţă plină), adăugaţi câte un vârf de linguriţă cu ciocolată şi acoperiţi după aceea cu restul compoziţiei. Înainte să le băgaţi la cuptor, presăraţi câteva afine pe fiecare brioşă în parte. Timpul de coacere este de 18 minute. Vă urez poftă bună!

by Bogdan Bătrânu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.