Eterna luptă dintre Asasini și Templieri din jocul video Assassin’s Creed are versiunea cinematografică ambientată în istoria Spaniei, mai exact, sfârșit de secol XV, pe vremea Inchiziției.

Michael Fassbender protagonizează și produce mult așteptata versiune cinematografică a jocului care a înregistrat vânzări de peste 73 de millioane de copii. Inchiziția spaniolă, Sevilla și Granada ne situează în timp și loc, iar la acestea ajungem, ca și în joc, printr-o evoluție a tehnologiei, care permite citirea ADN-ului și transporta personajele în istoria strămoșilor săi.

Ca nume mari ale cinematografiei spaniole – ca să facem cinste locului ales pentru desfășurarea acțiunii – merită amintite cel al lui Javier Gutiérrez, în rolul lui Torquemada, sau Carlos Bardem, frate mai mare al lui Javier Bardem.

Diferențele dintre joc și film

Am putea spune, fără să vedem nici măcar trailerul că diferența principală este cea dintre spectator și jucător, dintre a vedea și a participa. Dar nu e chiar așa: „niciodată nu mă simt un spectator sau pasiv în momentul în care văd un film. Este vorba despre o experiență vizuală viscerală”, este de părere Justin Kurzel, regizorul filmului. Cineastul australian spune că Ubisoft, firma care a creat jocul video, i-a dat undă verde pentru orice modificare a acestuia și că a încercat să respecte nucleul și personajele importante.

Nu am încercat să copiem perspectiva jocului. Sunt momente în care camera urmărește personajul, dar doar pentru că ne interesează acea perspectivă. Iar violența din film are mai mult de-a face cu baletul decât cu bătăi sângeroase. – Justin Kurzel

Pentru regizor, cea mai interesantă a fost partea de documentare despre o perioadă istorică extrem de complexă, iar postproducția a ținut cont de sincronul cu premiera noii părți din „Star Wars”.

Animus este mașina care ne transportă înapoi în timp

Montajul arată cum Callum Lynch, personajul interpretat de Fassbender, ajunge să experimenteze Animus, o mașinărie ce se bazează pe realitate virtuală (ascunsă într-un sediu secret din Madrid) care permite citirea memoriei genetice a unei persoane. Așa se transpune în pielea strămoșului său Aguilar, un asasin spaniol care va trebui să se înfrunte cu templierii și cu Inchiziția.

Ce s-ar întâmpla dacă ai fi conștient de relația cu strămoșii tăi? Mi se pare excepțională ideea ca, dintr-o dată, să înțelegi de ce nu îți place un anumit tip de mâncare sau să îți explici o reacție sau un sentiment prin relația cu strămoșii din arborele tău genealogic, spune Kurzel despre motivul care l-a convins să se implice în acest proiect.

Vă recomandăm cu căldură această operă cinematografică de excepție, care vă așteaptă deja în cinematografele din toată țara, mulțumită distribuitorului ODEON Cineplex.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.