Site icon PLAYU.RO

Critics’ Choice Television Awards 2021: CASTIGATORII

Premiile Criticilor de Televiziune 2021 (Critics’ Choice Television Awards) au ajuns la cea de-a 11-a ediție, distincțiile fiind acordate de Asociația Jurnaliștilor de Televiziune (BTJA), care premiază cele mai bune producții pentru micul ecran, precum și actorii și actrițele care s-au remarcat în anul precedent. Și aceste premii au avut de suferit din punct de vedere calendaristic în 2021, ca toate celelalte ceremonii, fiind amânate cu câteva luni din cauza pandemiei COVID-19.

The Crown (și, implicit, Netflix) continuă dominația în acest sezon al premiilor, obținând 4 distincții. inclusiv pentru cel mai bun serial-dramă. Urmează noul serial Ted Lasso, al platformei Apple TV+, care a câștigat 3 premii, inclusiv pentru cel mai bun serial-comedie, iar la egalitate cu 2 premii fiecare au fost miniseria The Queen’s Gambit și ultimul sezon al multi-premiatului Schitt’s Creek. Lista câștigătorilor la categoriile TV, mai jos.

Cel mai bun serial-dramă:

Cea mai bună actriță în rol principal – serial-dramă:

Cel mai bun actor în rol principal – serial-dramă:

Cea mai bună actriță în rol secundar – serial-dramă:

Cel mai bun actor în rol secundar – serial-dramă:

Cel mai bun serial-comedie:

Cea mai bună actriță în rol principal – serial-comedie:

Cel mai bun actor în rol principal – serial-comedie:

Cea mai bună actriță în rol secundar – serial-comedie:

Cel mai bun actor în rol secundar – serial-comedie:

Cea mai bună miniserie:

Cel mai bun film de televiziune:

Cea mai bună actriță în rol principal – miniserie/film TV:

Cel mai bun actor în rol principal – miniserie/film TV:

Cea mai bună actriță în rol secundar – miniserie/film TV:

Cel mai bun actor în rol secundar – miniserie/film TV:

Cel mai bun serial în format scurt:

Cel mai bun talk show:

Cel mai bun comedy special:

Anunțul nominalizărilor, 18.01.2021: Pentru moment, este planificată o ceremonie de decernare în format live, care ar trebui să aibă loc pe 7 martie 2021, în Hangarul Barker al Aeroportului Santa Monica, California, difuzată de CW și găzduită pentru al treilea an consecutiv de Taye Diggs (All American). Ceremonia va premia atât serialele, cât și filmele, într-un format asemănător cu Globurile de Aur (nominalizări: 3.02, ceremonia: 28.02), fiind considerate pe locul trei ca importanță – după Emmy și Globuri – pentru serialele TV. La ediția din acest an, cele mai multe nominalizări le-au obținut serialele Netflix The Crown și Ozark, fiecare cu câte 6 nominalizări, urmate de Lovecraft Country (HBO), miniseria Mrs. America (FX) și comediile Schitt’s Creek (Pop TV) și What We Do in the Shadows (FX) – fiecare obținând câte 5 nominalizări. De altfel, Netflix conduce clasamentul, cu 26 de nominalizări în total, secondat de HBO, cu 22 de nominalizări. Ca noutate pentru acest an, criticii nu au mai considerat categoria serialelor de animație, însă au introdus o nouă categorie – a serialelor în format scurt, cum au fost cele de pe platforma Quibi, care între timp s-a închis.

Exit mobile version